Sütõtökös püspökkenyér

2010-10-27

sponsored links


Igen, nem elírás! Úgy látszik minden évszaknak van olyan terménye, amitõl elborul az agyam. Mostanra odáig fajult a sütõtök õrületem, hogy a tavalyi leves, vagy a szimpla sült változat már nem volt elég. Ki kellett próbálnom a desszert változatát is. Annak aki szereti a sütõtök ízét szerintem telitalálat lesz.
Bár Anyukám erre azonnal rácáfolt. Idézem - "amik benne vannak nagyon finomak, viszont kiérezni a sütõtök ízét és az nekem nem finom!:) ez nyers volt?szerintem nem a vaj, hanem a tök sok benne, akár ki is maradhatna!" 
Én azért kitartok amellett, hogy finom :)
Nem akartam bonyolítani túl sok ízzel, így pisztácia került bele a színe miatt, mazsola az õsz miatt és belga csokipasztilla csakmertazért! :)
A tojásokat habosra kevertem a cukorral, hozzáadtam az olvasztott vajat és a reszelt sütõtököt. Végül hozzászitáltam a sütõporral elkevert lisztet. Beleszórtam a pisztáciát, a mazsolát és a csokit. Tamásom legnagyobb megrökönyödésére ez utóbbiakat mérés nélkül, csak úgy szemre. Nagyjából 1-2 marék került bele mindenbõl.
Kivajazott, lisztezett õzgerinc formába öntöttem. 
220 fokra elõmelegített sütõbe tettem és rögtön vissza is vettem 200 fokra, majd 15 perc elteltével 175 fokra. Összesen 50 percet sütöttem.  

Hozzávalók:

250 g nyers, reszelt sütõtök
5 egész tojás
150 g vaj
250 finomliszt
120 g cukor
vaníliarúd 
1 tk sütõpor



pisztácia
53,5%-os csokoládé  (Callebaut), természetesen bármilyen jó minõségû megfelel
mazsola, ebbõl is érdemes a minõséget keresni!





Folytats a blogon ... kaviareslencse.blogspot.com/2010/10/s...

sponsored links

Keres?s