sütõtökös csirke curry
sponsored links
A recept ötletét Nigella fõzõmûsorában láttam. Az eredeti thai ételhez némely összetevõjében hasonlít, de amúgy teljesen más ízvilág. Nem is thai jellegû lett, hanem inkább indiai, már ami a fûszereket illeti.
Hozzávalók: 6 csirkecomb, 1 kisebb sütõtök (orange) 1 doboz kókusztej, 1 nagyobb fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, bombay massala fûszersó, tandori massala, kurkuma, fél citrom leve, 2 dl húsleves, 1 evõkanál kókuszzsír
A húst a fõzés elõtt 1 óráva bepácolom a bombay massala fûszersóval, és félreteszem. Amíg pácolódik elkészítem a többi hozzávalót. A sütõtököt meghámozom, a magjait kiveszem és felkockázom. A hagymát, fokhagymát is felkockázom.
Az edényben elõször kókuszzsírt hevítek, majd rádobom a hagymát, nem sózom, mert a pác sós. Kevergetem, amíg megpirul, majd mehet rá a hús és a fokhagyma is. Amikor a hús kapott egy kérget ráöntöm a húslevest és lefedem az edényt. 15 perc múlva ráöntöm a kókusztejet és a többi fûszert is hozzáadom. Ezt követõen megvárom, amíg újra felforr és fõzöm 5 percig, majd mehet rá a kockára vágott sütõtök is. Ennek is kell 15 perc, amíg megpuhul és az étel elkészült.
Párolt rizzsel tálalom.
Hozzávalók: 6 csirkecomb, 1 kisebb sütõtök (orange) 1 doboz kókusztej, 1 nagyobb fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, bombay massala fûszersó, tandori massala, kurkuma, fél citrom leve, 2 dl húsleves, 1 evõkanál kókuszzsír
A húst a fõzés elõtt 1 óráva bepácolom a bombay massala fûszersóval, és félreteszem. Amíg pácolódik elkészítem a többi hozzávalót. A sütõtököt meghámozom, a magjait kiveszem és felkockázom. A hagymát, fokhagymát is felkockázom.
Az edényben elõször kókuszzsírt hevítek, majd rádobom a hagymát, nem sózom, mert a pác sós. Kevergetem, amíg megpirul, majd mehet rá a hús és a fokhagyma is. Amikor a hús kapott egy kérget ráöntöm a húslevest és lefedem az edényt. 15 perc múlva ráöntöm a kókusztejet és a többi fûszert is hozzáadom. Ezt követõen megvárom, amíg újra felforr és fõzöm 5 percig, majd mehet rá a kockára vágott sütõtök is. Ennek is kell 15 perc, amíg megpuhul és az étel elkészült.
Párolt rizzsel tálalom.