Sütõtökszósz
sponsored links
Itt is van az elõzõ mártogatós párja. Szintén sütõtökös, kicsit másképpen ízesítve.
Etalon magazin október
Hozzávalók
50 dkg sütõtök (megtisztítva)
1 vöröshagyma
2 evõkanál barna cukor
2 db narancs
fél kávéskanál õrölt gyömbér
1 késhegynyi chili por
só
A sütõtököt felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk. Egy narancs héját lereszelünk, majd a narancsok levét kifacsarjuk.
Egy lábosba tesszük a sütõtököt, a hagymát, a cukrot, a narancs levét és a narancs héját, majd addig fõzzük, míg a tök megpuhul. Közben hozzáadjuk a gyömbért, a chili port, és ízlés szerint megsózzuk. Ha a tök megpuhult, levesszük a tûzrõl és leturmixoljuk (ha szükséges ízlés szerint ízesíthetjük még)
A még forró szószt kis üvegekbe töltjük, és ha kihûlt hûtõben tároljuk (kb. 2 hétig áll el).