Sütõtök ragu ? csirkés
sponsored links
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Kb. fél kg csirkemellet vágj fel csíkokra és
- Fûszerezd: sóval, õrölt borssal, gyömbérporral, vagy reszelt gyömbérrel, és önts rá egy kevés kesudió tejet vagy más magtejet; a pácban hagyd állni a csirkét minimum fél órát, de minél hosszabb az idõ – akár egy éjszaka -, annál jobb
- Kb. 50-75 dkg sütõtököt vágj fel hosszúkás csíkokra, vagy vékony kerek lapokra
- 1 nagy fej vörös hagymát tisztíts meg, és vágd karikákra
- Egy kevés sóval szórd meg
- A fenti két hozzávalót kb. 1 evõkanál zsír hozzáadásával pírítsd, és párold a saját levében, amit a sózás miatt fog engedni, közben kevergesd
- A már puhulni kezdõ sütõtök-hagyma alapra öntsd rá a páclével együtt a csirkemell csíkokat
- Az egészet fõzd puhára
- Készíts 2 dl magtejfölt - pl. kesudió tejfölt, és azzal öntsd fel az ételt