Sütõporos kenyér
sponsored links
Az utóbbi idõben egyre többen tették fel nekem a kérdést, sütöttem e élesztõ nélkül is kenyeret. Igen ritkán használom, de most újra elõvettem, és nem csalódtam a régi receptben. Igazán kellemes ízû, ropogós héjú kenyér lett belõle. Mindenkinek ajánlom aki nem akar élesztõvel kelesztett kenyeret készíteni.
Hozzávalók:
20 dkg tönköly fehér liszt (vagy 10 dkg tönköly fehér, 10 dkg zabpehely liszt)
15 dkg teljes kiõrlésû liszt (5 rozs, 10 tönköly búza)
(1 tk cukor)
1 tk só
1 tk szódabikarbóna
1,5 tk sütõpor
(1 tojás)
2,4 dl író (1 kis pohár joghurt vízzel kiegészítve)
3 dkg puha vaj
1 ek búzasikér
Az alapanyagokat dagaszd meg közepes keménységû tésztává. Ízlés szerint használhatsz további kiegészítõket, mint búzacsíra, tönkölykorpa, lenmag, más magok. Formázd tetszés szerint és tedd jénaiba, vagy bármilyen más formába. Szórd meg a tetejét lisztel.
Tedd sütõbe 180 fokra és süsd 35-40 percig.
Váljék egészségedre.
Hozzávalók:
20 dkg tönköly fehér liszt (vagy 10 dkg tönköly fehér, 10 dkg zabpehely liszt)
15 dkg teljes kiõrlésû liszt (5 rozs, 10 tönköly búza)
(1 tk cukor)
1 tk só
1 tk szódabikarbóna
1,5 tk sütõpor
(1 tojás)
2,4 dl író (1 kis pohár joghurt vízzel kiegészítve)
3 dkg puha vaj
1 ek búzasikér
Az alapanyagokat dagaszd meg közepes keménységû tésztává. Ízlés szerint használhatsz további kiegészítõket, mint búzacsíra, tönkölykorpa, lenmag, más magok. Formázd tetszés szerint és tedd jénaiba, vagy bármilyen más formába. Szórd meg a tetejét lisztel.
Tedd sütõbe 180 fokra és süsd 35-40 percig.
Váljék egészségedre.