Sütinyalóka
sponsored links
Hamarosan itt van Dorka lányom névnapja, amikor is valamiféle nassolni valót illik vinni az oviba...de mit?? Egy ideje gondolkodom ezen. Mindenképp valami mutatós nyalánkságon törtem a fejem, ami amellett, hogy mutatós, gyerekeknek való és finom..
Amikor számomra újdonságot csinálok, ráadásul alkalomra, szeretek biztosra menni, úgyhogy nem bíztam a véletlenre, ez volt a fõpróba..
Biztosra veszem, hogy nem fognak csalódni a gyerekek...
Hozzávalók: (17 db-hoz)
15 dkg darált keksz
5 db babapiskóta szétmorzsolva
15 g kókusz
1 ek holland kakaó
3 dkg margarin
5 ek lekvár
10 dkg olvastott étcsoki
10 ml tej
A belsejébe:
Egy marék fagyasztott meggy
Rum aroma
Fahéjas cukor
A bevonóhoz:
15 dkg olvasztott étcsoki
Tetszõleges dekorcukor
Kókusz
Csokidara
Elkészítése:
A kekszes masszához összekeverjük a hozzávalókat. A meggyet megszórjuk fahéjas cukorral és rum aromával. A masszából dió nagyságú golyókat gyúrunk, mindegyik közepébe teszünk egy szem meggyet. Tálcára tesszük õket, majd a fagyasztóban pihentetjük addig, amíg felolvasztjuk az étcsokit a bevonóhoz.
Beleszúrjuk a saslik pálcákat a golyókba, és egyenként a csokiba forgatjuk. Mielõtt megdermedne a csoki, dekorcukorral, kókuszreszelékkel vagy tortadarával díszítjük, majd hungarocellbe szúrkáljuk, amíg megdermed a csoki.