Sütinyalóka (cake pops) ? maradék felhasználós

2014-01-16

sponsored links

IMG_7726

Már egyszer volt nemrég egy faragott tortám, amikor a leesett darabokkal nem tudtam mihez kezdeni, kidobni nem akartam, csak úgy elcsipegetni pedig nem volt olyan gusztusos. És ekkor esett le: gyúrjuk össze és készüljenek belõle sütinyalókák.

Szerintem ez ezen kis kallódó darabkák felhasználásának egyik legtökéletesebb módja, pláne ha gyerek is van. ;)

Sokan meg vannak róla gyõzõdve, hogy sütinyalóka sütõ kütyü nélkül nem lehet ilyen finomságokat készíteni, de erre rá kell cáfoljak. Én semmi szín alatt nem vennék csak azért több ezek forintért ilyen sütõformát, hogy tudjak készíteni ilyen finom kis ?nyalókákat?, ugyanis semmi nagy kaland nincs az elkészítésében.

Készítettem már kókuszgolyó belsejût is az oviba a gyerekeknek. Amire szükségünk van hozzá, az vagy darabolt hurkapálca, vagy jégkrém pálcikák, vagy nyalóka pálcikák.

Na, hát a betöltött Cimbi tortát faragtam ugyebár és a leesõ darabokat egészen egyszerûen összegyúrtam. Ha maradt még egy kevés krém és megkívánja a masszánk, keverjük hozzá, de ne legyen lágy, inkább kissé masszívabb legyen, hogy ne csússzon le a pálcáról a golyóbisunk.

Ha egynemû lett a krémes piskótánk, akkor kigömbölygetjük (ne túl nagyra, olyan formás kis falatnyikra) és a pálcikákat belenyomkodva hûtõben hagyjuk egy tálcán állni õket kicsikét.

Addig fehér csokit olvasztunk, nekem ehhez az adaghoz kellett 45dkg csoki. :S Beoltós módszerrel temperáljuk, 25 dkg csokit megolvasztottam vízgõz fölött, majd ha megolvadt, levettem a gõzrõl és teljesen simára lekevertem benne a maradék 20 dkg aprított csokit.

Eztán már mártogathatjuk is a gombócainkat és mindezt úgy tegyük, hogy a pálcák golyó alatti része is csokis legyen, ha megdermed, ez a megkötött csoki is segít fixálni a golyónkat a pálcához.

Ha bemártottuk, kétféleképpen járhatunk el: vagy hungarocellbe állítjuk a nyalókákat míg megdermednek és ott szórjuk meg õket cukorkákkal, vagy ha nem lényeges, hogy annyira esztétikus legyen, akkor egy tányérra szórjuk a cukorkákat és a mártott finomságokat a cukorkákra állítjuk és így hagyjuk megdermedni a csokit.

Jut eszembe, ha nem szeretnék nyalókát, hát készítsünk belõle simán mártott golyókat (én legutóbb így tettem), ekkor sütõpírral bélelt tálcára tegyük a mártott golyókat, míg megdermednek. :)

IMG_7264

Nem csak a gyerekek, a felnõttek tetszését is elnyeri ez a finomság és lényegében nem tart semmibõl és nem is dobtuk ki a nemes hulladékot! ;)

További képeket a Facebookon a Sütinyalóka címû albumban találsz.


Ezeket is kedvelnéd:




DSCF4327
Kókuszgolyós sütinyalóka


IMG_3621
Viktória torta (Victoria Sponge Cake)


IMG_2378-2
Rose cake, avagy habos rózsás torta


25_16655_228895_04c1525c6cc830ec88500dcfca5973d3_fd1266_301
Mindmegette fõzõcske ? Chefparade fõzõiskola (Trópusi barbeque 2011.06.)



Balzsamecetes bonbon jégkockatartóban készítve




Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/01/16...

sponsored links

Keres?s