Süssünk együtt dínom-dánom tortát
sponsored links
Ma egy dínom-dánom torta elkészítésére invitállak benneteket.
Szükséges eszközök :
20 cm-es félgömb torta forma
Szilikonos sütõpapír a forma kibéleléséhez
egy széles vizes ecset, egy vékony festõ ecset
Tortapapír és egy 40 x 40 torta alátét
Hozzávalók : 15 cm-es tortához
4 db nagyobb tojás 8 kanál hideg víz cukor liszt 1/2 csomag sütõpor 1 evõkanál kakaópor, 1 evõkanál piros ételfesték.
Tejszínes mascarpone krém hozzávalói :
25 dkg mascarpone
2 deci tejszínhab
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix instant 20 grm
ízlés szerint porcukor
1 evk. vanília aroma
Továbbá :
Két-adag fondant a tortánk burkolásához és a figura elkészítéséhez
Fondant készítése és hozzávalóit ezen a linken nézhetitek meg !
A torta készítése :
Elõször megsütjük a piskótánkat.
Mérjünk meg 4 db nagyobb tojást .
( A tojások súlya mindenkinek más más deka !!!! )
Mossuk el a formát, töröljük szárazra és porcukorral szórjuk ki az alját.
Töltsük be a formába a lapok közzé az összes krémet.
Egy torta modellezõvel megmintázzuk a nadrág szegélyét.
Ezután kb 2-3 ujjnyi vastagra kinyújtott világos rózsaszínû fondat-ból kivágjuk a fejét a figuránknak,
és a kép útmutatása szerint elkészítjük a figura arcát.
Minden vizzel ragasztunk egymáshoz.
A száját késsel vágjuk be.
Kevés lilából és sárgára festett fondant-ból készítsünk neki egy kisebb sapkát.
Rakjuk a figura fejére amit egy fogpiszkáló segítségével szúrjuk bele a fej tetejébe.
Végül rakhatunk a kezébe egy sörös dobozt vagy ami jellemzõ az ünnepelt tevékenységére.
Kedves barátunk foci rajongó ezért én egy focilabdát raktam a kezébe.
A felírást és köszöntõt egy kinyújtott fondant lapra nyomtam bele egy betû nyomda segítségével.
A torta ötletét, Carol Deacon Tortacsodák címû kedvenc könyvembõl vettem:))
Legközelebb is szeretettel várok mindenkit, amikor egy szív alakú eljegyzési torta készítési menetét fokom nektek bemutatni :))
Szükséges eszközök :
20 cm-es félgömb torta forma
Szilikonos sütõpapír a forma kibéleléséhez
egy széles vizes ecset, egy vékony festõ ecset
Tortapapír és egy 40 x 40 torta alátét
Hozzávalók : 15 cm-es tortához
4 db nagyobb tojás 8 kanál hideg víz cukor liszt 1/2 csomag sütõpor 1 evõkanál kakaópor, 1 evõkanál piros ételfesték.
Tejszínes mascarpone krém hozzávalói :
25 dkg mascarpone
2 deci tejszínhab
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix instant 20 grm
ízlés szerint porcukor
1 evk. vanília aroma
Továbbá :
Két-adag fondant a tortánk burkolásához és a figura elkészítéséhez
Fondant készítése és hozzávalóit ezen a linken nézhetitek meg !
A torta készítése :
Elõször megsütjük a piskótánkat.
Mérjünk meg 4 db nagyobb tojást .
( A tojások súlya mindenkinek más más deka !!!! )
Üssük fel egy üvegtálba és mérjünk hozzá ugyanannyi deka cukrot mint ami a tojások súlya volt az elõbb.
( A tojások súlya mindenkinek más más deka !!!! ) Adjunk hozzá tojásonként 2 evõkanál vizet. 4 db tojásnál
8 evõkanál vizet kell hozzáadni. Az így kimért cukrot, tojásokat és a vizet verjük fel egy robotgéppel.
Addig verjük míg a cukor el nem olvad és sûrû habunk nem lesz !
Kb 10 perc verés a legerõsebb fokozaton a robotgépen.
Ezután keverjük hozzá szintén ugyan annyi deka sima lisztet mint amennyi a tojások súlya volt és amennyi cukrot is mértünk ki az elõbb. Adjuk hozzá a lisztet a tojáshabhoz egy fél csomag sütõporral elkeverve és ezzel is keverjük el egyenletesen és csomómentesen.
( Ha kakaós piskótát szeretnénk készíteni akkor liszthez keverjük hozzá a kakaóport. )
Én most kakaósat készítettem, amihez még pluszba raktam egy evõkanál piros ételfestéket is.
Így amikor megsül a piskótámnak szép vörös-bársony színe lett.
20 cm-es torta formát, szilikonos sütõpapírral kibélelünk és beleöntjük a piskóta masszánkat.
Tegyük be az elõmelegített sütõbe , nálam gáz 1-2 fokozat közötti állás , de ne nyissuk ki a sütõ ajtaját kb 15 percig, mert különben össze esik a piskótánk. Tûpróbáig sütjük.
Idõközben megsült a piskótánk.
Amikor kihûlt, vegyük ki a formából és vágjuk három részre.
Töltsük be a formába a lapok közzé az összes krémet.
A krém készítése :
A tejszínt a 1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix -el kemény habbá verjük.
Egy másik edénybe ízlés szerinti porcukorral a mascarponét habosra keverjük, hozzáadjuk a
vanília aromát és a felvert tejszínhabot.
A betöltött tortánkat hûtõbe rakjuk egy éjszakára, dermedni.
MÁSNAP:
Elkészítjük a fondant , Fondant készítése és hozzávalóit ezen a linken nézhetitek meg !
Kivesszük a tortát a formából , körbekenjük az oldalát tetejét a rajta maradt krémmel.
Rárakjuk egy torta tálcára.
Kinyújtjuk a fehér fondant kb egy ujjnyi vastagra porcukros munkafelületen és beburkoljuk a torta felét.
Ezután lilára színezem a maradék fondant és hasonló módon az elõbb leírtaknál beburkolom a torta másik felét a lila fondat-tal, úgy hogy egy kicsit takarja a fehéret.
Készítünk egy másik adag fondant és ennek a negyedét is beszínezzük lilára és egy keveset feketére és világos rózsaszínûre.
A képen látható módon készítsük el a karokat fehérbõl a kezét világos rózsaszínbõl, a lábakat lilából és a cipõ telpát fekete fondant-ból.
Ezután kb 2-3 ujjnyi vastagra kinyújtott világos rózsaszínû fondat-ból kivágjuk a fejét a figuránknak,
és a kép útmutatása szerint elkészítjük a figura arcát.
Minden vizzel ragasztunk egymáshoz.
Készítsük el a figura haját és a két fülét is, ragasszuk a fejéhez.
A száját késsel vágjuk be.
Kevés lilából és sárgára festett fondant-ból készítsünk neki egy kisebb sapkát.
Rakjuk a figura fejére amit egy fogpiszkáló segítségével szúrjuk bele a fej tetejébe.
Végül rakhatunk a kezébe egy sörös dobozt vagy ami jellemzõ az ünnepelt tevékenységére.
Kedves barátunk foci rajongó ezért én egy focilabdát raktam a kezébe.
A felírást és köszöntõt egy kinyújtott fondant lapra nyomtam bele egy betû nyomda segítségével.
A torta ötletét, Carol Deacon Tortacsodák címû kedvenc könyvembõl vettem:))
Legközelebb is szeretettel várok mindenkit, amikor egy szív alakú eljegyzési torta készítési menetét fokom nektek bemutatni :))