Süssünk együtt dínom-dánom tortát

2014-01-25

sponsored links

 Ma egy dínom-dánom torta elkészítésére invitállak benneteket.



 Szükséges eszközök : 
 20 cm-es félgömb torta forma
Szilikonos sütõpapír a forma kibéleléséhez
 egy széles vizes ecset, egy vékony festõ ecset
Tortapapír és egy 40 x 40 torta alátét


Hozzávalók : 15 cm-es tortához
 4 db nagyobb tojás 8 kanál hideg víz cukor liszt 1/2 csomag sütõpor  1 evõkanál kakaópor, 1 evõkanál piros ételfesték.

  Tejszínes mascarpone krém hozzávalói :
25 dkg mascarpone
2 deci tejszínhab
1 csomag Dr Oetker expressz zselatin fix instant 20 grm
ízlés szerint porcukor
1 evk. vanília aroma


  Továbbá :
  Két-adag fondant a tortánk burkolásához és a figura elkészítéséhez
 Fondant készítése és hozzávalóit ezen a linken nézhetitek meg !


   A torta készítése :
Elõször megsütjük a  piskótánkat.
    Mérjünk meg 4 db nagyobb tojást .
( A tojások súlya mindenkinek más más deka !!!! )




Üssük fel egy üvegtálba és mérjünk hozzá ugyanannyi deka cukrot mint ami a tojások súlya volt az elõbb.
( A tojások súlya mindenkinek más más deka !!!! )
 Adjunk hozzá tojásonként 2 evõkanál vizet. 4 db tojásnál
 8 evõkanál vizet kell hozzáadni.   



Az így kimért cukrot, tojásokat és a vizet verjük fel egy robotgéppel.
Addig verjük míg a cukor el nem olvad és sûrû habunk nem lesz !
Kb 10 perc verés a legerõsebb fokozaton a robotgépen.



Ezután keverjük hozzá szintén ugyan annyi deka sima lisztet mint amennyi a tojások súlya volt és amennyi cukrot is mértünk ki az elõbb. Adjuk hozzá a lisztet a tojáshabhoz egy fél csomag sütõporral elkeverve és ezzel is keverjük el egyenletesen és csomómentesen.
 ( Ha kakaós piskótát szeretnénk készíteni akkor liszthez keverjük hozzá  a kakaóport. )
Én most kakaósat készítettem, amihez még pluszba raktam egy evõkanál piros ételfestéket is.
Így amikor megsül a piskótámnak szép vörös-bársony színe lett.

20 cm-es  torta formát, szilikonos sütõpapírral kibélelünk és beleöntjük a piskóta masszánkat.
 Tegyük be az elõmelegített sütõbe , nálam gáz 1-2 fokozat közötti állás , de ne nyissuk ki a sütõ ajtaját kb 15 percig, mert különben össze esik a piskótánk. Tûpróbáig sütjük.
Idõközben megsült a piskótánk.
Amikor kihûlt, vegyük ki a formából és vágjuk három részre.


Mossuk el a formát, töröljük szárazra és porcukorral szórjuk ki az alját.
Töltsük be a formába a lapok közzé az összes krémet.





A krém készítése :

A tejszínt a 1  csomag Dr Oetker expressz zselatin fix -el kemény habbá verjük.


Egy másik edénybe ízlés szerinti porcukorral a mascarponét habosra keverjük, hozzáadjuk a 
vanília aromát és a felvert tejszínhabot.


A betöltött tortánkat hûtõbe rakjuk egy éjszakára, dermedni.


MÁSNAP:

Kivesszük a tortát a formából , körbekenjük az oldalát tetejét a rajta maradt krémmel.


Rárakjuk egy torta tálcára.

Kinyújtjuk a fehér fondant kb egy ujjnyi vastagra porcukros munkafelületen és beburkoljuk a torta felét.
Ezután lilára színezem a maradék fondant és hasonló módon az elõbb leírtaknál beburkolom a torta másik felét a lila fondat-tal, úgy hogy egy kicsit takarja a fehéret.




Egy torta modellezõvel megmintázzuk a nadrág szegélyét. 

Készítünk egy másik adag fondant és ennek a negyedét is beszínezzük lilára és egy keveset feketére és világos rózsaszínûre.



A képen látható módon készítsük el a karokat fehérbõl a kezét világos rózsaszínbõl, a lábakat lilából és a cipõ telpát fekete fondant-ból.

 

Ezután kb 2-3 ujjnyi vastagra kinyújtott világos rózsaszínû fondat-ból kivágjuk a fejét a figuránknak,
és a kép útmutatása szerint elkészítjük a figura arcát.
Minden vizzel ragasztunk egymáshoz.



Készítsük el a  figura haját és a két fülét is, ragasszuk a fejéhez.



 A száját késsel vágjuk be.

Kevés lilából és sárgára festett fondant-ból készítsünk neki egy kisebb sapkát.



Rakjuk a figura fejére amit egy fogpiszkáló segítségével szúrjuk bele a fej tetejébe.




Végül rakhatunk a kezébe egy sörös dobozt vagy ami jellemzõ az ünnepelt tevékenységére.
Kedves barátunk foci rajongó ezért én egy focilabdát raktam a kezébe.
A felírást és köszöntõt egy kinyújtott fondant lapra nyomtam bele egy betû nyomda segítségével.




A torta ötletét, Carol Deacon Tortacsodák címû kedvenc könyvembõl vettem:))

Legközelebb is szeretettel várok mindenkit, amikor egy szív alakú eljegyzési torta készítési menetét fokom nektek bemutatni :))



Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/01/sussunk...

sponsored links

Keres?s