Sültpaprikával fetával töltött csirkecomb, kukorica pürével
sponsored links
Avagy miért érdemes egy nagy adag kápiát lesütni? Én ezt tettem, mert teljesen oda vagyok érte és tényleg sokrétûen használható, ezért aztán érdemes még kihasználni a szezont és a fagyasztóba is tenni belõle. Tavalyhoz képest nagyon jó árakon láttam a piacokon. Arról nem beszélve, hogy nagyon finom illat lengi be sütés közben az egész lakást, ami felér egy aromaterápiával:)
Nem érdemes kihagyni a például a krémlevest sem belõle, amit most jó kis csípõs füstölt kolbásszal, tejföllel készítettem a minap. Felsorolni sem vállalkozom, hogy mennyi mindenben jól jön, inkább nem sokára jön még pár variáció a sült kápiára. Azt hiszem, kicsit megakasztotta az agyam;)
Szóval a hûtõben pislogó sült paprikának köszönhetõen készült ez a csirkecomb is ilyen formán és nagyon kellemes lett a végeredmény. A töltött csirkecomb, amolyan jolly-joker, mert mindig osztatlan a siker. Ha meglátok egy szép csirkecombot, rögtön eszembe jut róla, hogy mivel is kéne megtölteni?:)
Hozzávalók:
Hozzávalók:
2 egész csirkecomb
1 nagy sült kápia v. 2 kisebb
80 g feta sajt
1 gerezd fokhagyma
80 g feta sajt
1 gerezd fokhagyma
1 tk csípõs darált paprika krém
1/2 zsemle
1-1,5 dl tej
1 tojás
1 vastag szelet paprikás szalámi vagy néhány szelet kolbász
(ha valakinek idejében eszébe jut aprított petrezselyem)
pici só
Fûszerek a csirkét megszórni:
1 ek piros paprika
1 kk õrölt kömény
1 kk só
õrölt bors
1/2 zsemle
1-1,5 dl tej
1 tojás
1 vastag szelet paprikás szalámi vagy néhány szelet kolbász
(ha valakinek idejében eszébe jut aprított petrezselyem)
pici só
Fûszerek a csirkét megszórni:
1 ek piros paprika
1 kk õrölt kömény
1 kk só
õrölt bors
A csirkecombokat megtisztítjuk. A sült kápiát hosszában kettévágjuk és kikapragatjuk a magokat, majd kis csíkokra vágjuk. A zsemlét tejbe áztatjuk. Belemorzsoljuk a fetát egy tálkába, hozzáadjuk a kápia csíkokat, kinyomkodott zsemlét, paprika krémet, a felkockázott/szétmorzsolt szalámit, belereszeljük a fokhagymát, hozzáütjük a tojást, sózzuk, borsozzunk és alaposan összekeverjük. Óvatosan fellazítjunk a csirkék bõrét és alákanalazzuk a tölteléket. Egy tûzálló tálat olíva olajjal megöntözünk. Bekenegetjük a csirkék alját is a fûszerrel, beletesszük a sütõtálba és rászórjuk a maradék fûszert. Alufóliával befedjük a tálat és 30 percet sütjük, majd további 20-25 percet nélküle, hogy jó ropogós legyen a bõre:))
Kukorica pürét készítettem hozzá, amit Chili és Vaníliánál találtam, ami már elsõre nagyon szimpatikus volt:)) én ugyan nem paszíroztam át, mert nincs mivel:), de így is nagyon finom volt, bár hozzáteszem, hogy nagyon jó kis zsenge volt a kukorica!
Kukorica pürét készítettem hozzá, amit Chili és Vaníliánál találtam, ami már elsõre nagyon szimpatikus volt:)) én ugyan nem paszíroztam át, mert nincs mivel:), de így is nagyon finom volt, bár hozzáteszem, hogy nagyon jó kis zsenge volt a kukorica!