Sült zöldségek

2010-11-16

sponsored links


Egy igazán könnyû ebédet rittyentettem ma össze.
A reggel a piacon kezdtem, és össze is állt a fejemben az ebéd! Csupa zöldség, és mind sütve!
A krumplit megpucolom és hasábokra vágom, majd alaposan megmosom, hogy a keményítõ egy része távozzon, mert így ropogósabb lesz a végeredmény.
A répát, a céklát és a lila hagymát gerezdekre vágom. Egy sütõpapírt bevizezek, és egy kisebb tûzálló tálba teszem. Belerakom a krumpli kivételével az összes zöldséget. Megsózom, borsot török rá, és friss kakukkfüvet, bazsalikomot, rozmaringot teszek rá, meglocsolom olíva olajjal és egy pár kocka vajat teszek a tetejére. A papírt betekerem úgy, hogy egy kis tasak legyen a végeredmény, így nem szökik ki a finom gõz.
A krumplit miután megszárítottam, megsózom és olíva olajjal meglocsolom. Ezt egy tepsibe teszem.
A két étel egyszerre sülhet a sütõben, 180 C-on, nagyjából 50 percig. Elõfordulhat, hogy a cékla egy kicsit kemény marad, de a megoldás csak annyi, hogy egy kicsit még hagyni kell sülni :)
Nagyon finom és könnyû étel, mindamellett, hogy tápláló és vitaminban gazdag :)



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Aglio-e-olio/...

sponsored links

Keres?s