Sült ratatouille

2010-04-22

sponsored links


Ez ma több okból készült. Egyrészt, mert vettem egy vega szakácskönyvet, hogy ne mindig húsban gondolkozzam és hát fel kellett avatni.. :) Bár ettõl függetlenül nem egészen ragaszkodtam a recepthez.. :) A másik ok, hogy a következõ kampányzáró rendezvényre ratatouille-t készítek a keményen dolgozó irodában lévõknek! Hajrá!Hajrá!
A receptrõl: nem egy nagy extra, de ezenkívül nagyon finom lett. Nagyon jól esett vacsira egy könnyû, sok zöldséges finomságot enni. Semmi mást nem kézítettem hozzá, egyébként szokták tésztával, rizzsel, vagy kenyérrel tálalni. Az eredeti recept Nice-bõl származik. Többféle elkészítési módja van: az egyik, amit én is alkalmaztam, hogy egyben összesütöm a zöldségeket, a másik, hogy a padlizsánt, és a cukkinit késõbb adom a többi zöldséghez, amit szaftosra fõztem. Julia Child is így csinálta :)
A ratatouille-rõl egy cikk a wikin: itt


Hozzávalók:
  • 2 db burgonya
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 2 db lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1-1 db piros-sárga-zöld kaliforniai paprika
  • 3 db paradicsom

pác:
  • 1 ek olivaolaj
  • fél citrom leve
  • 4 ek fehérbor
  • 1 ek cukor
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 ág rozmaring
  • 4 ág kakukkfû
  • kis csokor bazsalikom felszeletelve
  • só+bors

A burgonyát héjastul zsiradék nélkül betolom 200 fokra a sütõbe 30 percre. Közben felvágom a zöldségeket, apadlizsánt besózom, hogy ne legyen keserû, majd kb 10 perc után leöblítem. A pácot összekeverem, és egy tálban összekeverem a zöldségekkel, és a már felszeletelt, elõsütött burgonyával. Az egészet egy hõálló edénybe teszem (fülekre, fogókra vigyázz!! én a múltkor szétolvasztottam egy serpenyõm nyelét, pedig rá volt írva, hogy bírja a hõt. Úgyhogy csak óvatosan!!) és 20-25 perc alatt, néha átforgatva, puhára, aranybarnára sütöm. A paradicsomot csak a sütés végén teszem hozzá, az utolsó keverésnél.

Én dijoni mustárral ettem, és nagyon jól passzolt hozzá!

Folytats a blogon ... valamikaramell.blogspot.com/2010/04/s...

sponsored links

Keres?s