Sült paprikás padlizsánkrém
sponsored links
A turpisság a képekben az, hogy a krémrõl nem készült fotó, de nagyban hasonlít a a korábban elkészítgetett Zakuszkákra, így most még ezeket megmutathatom. Az egyik Chef Viki sütõben sütõs zakuszkája, a másik Gabojsza babos verziója. Mindkettõ mennyei, sajnos kevés készült belõlük, de jövõre jobban dõzsölünk remélem. Ezúton is köszönöm a recepteket!
Hozzávalók:
4 db kápia paprika v. 2 kisebb piros kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 tk mustár
2 tk csípõs paprikakrém (házilag készített darált paprika krémet használtam:))))
4 ek olívaolaj
só, õrölt bors
esetleg 1-2 kanál házi majonéz nem tehet rosszat neki, de ez most nem tettem bele
A padlizsánt és paprikát sütõben megsütjük. A padlizsánnak hosszabb idõre van szüksége, kb. 45 perc a paprikáknak 25-30 perc elég. A paprikákat mûanyag dobozba zárjuk egy 10-15 percre, majd lehúzzuk a héját. A padlizsánt is megszabadítjuk a héjától és a paprikával együtt egy tálba tesszük. Rusztikusra mixeljük, én szeretem, ha nem teljesen egynemû. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk és hozzáadjuk a padlizsánhoz. Belereszeljük a fokhagymát, belekanalazzuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk és elkeverjük benne az olajat is. Jót tesz neki, ha hosszabb idõt hûlni hagyjuk, én elõzõ nap készítettem el.
Végezetül egy pillantás az utolsó Ginko levelekre, egy évet kellett várjak, hogy elkapjam utolsó szépségükben õket, így is majdnem lekéstem, mert már a földön hevertek:)))