Sült paprika ecetesen, télire

2011-08-13

sponsored links


Na, eljött az ideje a sült paprikás bejegyzésnek is. Ez még azon az ominózus padlizsános-paradicsomos eltevõs hétvégének a tetõzése volt.

Hozzávalók:
  • szép, egészséges, nagy, húsos paprikák
  • só a sütésnél a rétegezéshez
  • ecet
  • cukor
  • babérlevél
  • bors
  • aki akar annak tartósítószer
Húsos paprikákat megmossuk, lecsöpögtetjük. Ezeket is ajánlatos parázs fölött, rácson sütni, de lehet otthon is gázláng fölött, platnin sütni. A paprikák héja a sülés közben kissé megfeketedik, de ezt úgy is lehúzzuk és eldobjuk. A megsült paprikákat egy födhetõ fazékba szedjük, minden réteget megsózunk. A sós gõz hatására a paprikák húsa elválik a héjától, így könnyen lehúzhatjuk majd azt. A megtakarított paprikák szárát rajta hagyhatjuk, könnyebb lesz majd télen kivenni az üvegbõl. Akit zavar, természetesen eltávolíthatja a csumával, magokkal együtt.
Ecetes levet készítünk fele ecet- fele víz. Ha a paprikákat sütés után egy órával már meg is takarítjuk, akkor az ecetes vízbe tegyünk sót is, ha csak másnap takarítjuk meg, akkor a ...

Folytats a blogon ... elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com...

sponsored links

Keres?s