Sült padlizsán télre
sponsored links
...befõzõautomatában
Õsztõl -amíg szezonja van- elég nagy mennyiségû
padlizsán kerül a kosaramba, ugyanis nagggyon
szeretjük a hagymás-fokhagymás-majonézes
Hozzávalók 4 db 580 ml-es üveghez:
-8 db gyönyörû, nagy, feszes húsú padlizsán
-olívaolaj
Ennyi! :)))
Viszont most, hogy én is rendelkezek a kis
R2-D2-val, úgy gondoltam, hogy meg kellene
próbálnom eltárolni ínségesebb (vagy lustább :) idõkre;
de ahogy olvasgatom a Nagy Szent Világhálón
lévõ ajánlásokat, nem annyira könnyû ezeknek a
szépségeknek a tartósítása, úgyhogy ki kellett
választanom az általam legjobbnak, leghasznosabbnak
ítélt leírást.
Ezen írást követve beáldoztam a fent említett
mennyiségû padlizsánt, úgyhogy jöjjön, ami még
nem volt...és tudjátok, télen jövök a beszámolóval
(ha sikerült a tartósítás, ha nem)!
Kezdem azzal, hogy a sütõt elõmelegítem 180 fokra.
A mosott padlizsánokat sütõpapírral bélelt tepsikre rakom,
több helyen megszurkálom (késsel) és légkeveréssel
egy órára a sütõbe kerülnek...ott is hagyom majd
õket egy kicsit, amíg a gõztõl egy csöppet összeesnek.
Ezután egy nagyobb szûrõbe ügyeskedem a húsukat,
hogy alaposan lecsepegjenek, majd nagyjából megtöröm
és összekeverem, s üvegekbe is pakolom úgy,
hogy alaposan belenyomkodom a padlizsán húst
(ne nagyon maradjon sok levegõ).
(ne nagyon maradjon sok levegõ).
Mindegyik tetejére kerül annyi olívaolaj, amennyi
kényelmesen ellepi, lezárom és mennek az automatába,
elsõ körben 100 fokon, 60 percre.
Ezután két nap pihenõ következik, majd újra automatába
kerülnek, ekkor is 100 fokra, de már csak 30 percre.
(Együtt ért a finisbe a REBARBARA BEFÕTTekkel! :)
:)))