Sült padlizsán savanyú uborkás salátával

2018-07-15

sponsored links


Ezúttal Andris a konyhában. Nagyon szuper vacsorát dobott össze. Javaslom kipróbálni!

Hozzávalók (4 adaghoz):
2 nagy padlizsán
só, bors
egy kevés olívaolaj
2 gerezd fokhagyma

Savanyú uborkás salátához:
1 közepes savanyú uborka (anyum féle sós-ecetes, ami nem cukros, hanem inkább sós) vagy kovászos uborka
1/2 lilahagyma
1/2 sárga húsú kaliforniai parpika
1/2 piros kaliforniai paprika
egy kis csokor friss kapor
1/4 citrom leve
1 ek. olívaolaj
só, bors

A megmosott padlizsánokat hosszanti irányba félbevágjuk majd rombusz formában éles késsel bevagdossuk a vágott felüket. Egy serpenyõt felhevítünk, löttyintünk bele egy kevés olívaolajat majd a forró serpenyõben a felezett padlizsánokat pár perc alatt megpirítjuk. Elõbb a vágott felükkel alulra, majd fordítunk is rajtuk. Közben a sütõt elõmelegítjük 200 fokra (légkeveréses). A megpirított padlizsánokat sózzuk, szórunk rá borst majd az aprított fokhagymát beledörzsöljük. Sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük a padlizsánokat és az elõmelegített sütõben 15 perc alatt megsütjük.
Addig elkészítjük a savanyú uborkás salátát. A zöldségeket apró kockákra vágjuk. A kaprot is apróra vágjuk. Összeforgatjuk a felkockázott zöldségeket, kaprot, olívaolajat és citromlevet. Ízlés szerint kerül bele só és bors. A megsült padlizsánokra halmozzuk a savanyú uborkás salátát. Pirítóssal tálaljuk. Vagy akár húsok mellé is tökéletes köret. A saláta magában is nagyon szuper, mindenképpen próbáljátok ki! 


Segal Viktor Színek és Ízek szakácskönyvében található receptje alapján (módosításokkal)

Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2018/07/su...

sponsored links

Keres?s