Sült oldalas á la Jack Daniels

2010-08-31

sponsored links


Kezdeném azzal, hogy mi nem eszünk disznót. Nem vallási, inkább egészségügyi megfontolásból. 
Aztán, bizonyos szép nyári napon, az én életem párja ? nem kell ez a sziszegés, nincs papírunk  az ügyrõl, na, jobb szót meg nem ismerek legalizálatlan viszonyunkra - szóval B. beállított egy üveg Jack Daniels barbecue szósszal. Igen, hallak benneteket, lehet azt csirkére vagy marhára is tenni, de az nem ugyanaz. Az oldalas egy külön mûfaj, egyéb ? amúgy szintén jobb sorsra érdemes - élõlények húsával össze nem mérhetõ. Sajnos. Egyszer egy évben talán csak lehet bûnözni, igaz, ez a szegény elfogyasztott malackának nem szimplán egyszeri alkalom?..Na, most aztán tuttira sikerült kedvet csinálnom a recepthez.  
Hozzávalók
1 kg csontos oldalas
A fõzõvízbe:
4-5 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 fej vöröshagyma
3-4 babérlevél
1 tk majoranna
1 kk õrölt szegfûszeg
só, bors
A sütéshez:
1 kg sütnivaló burgonya
1 nagy/2 kis fej fokhagyma
Jack Daniels barbecue szósz
Chiliszósz
fokhagymakrém
ketchup
só, bors
Elkészítés: 
A húst megmosom, és annyi vízben, amennyi ellepi, plusz a fõzõvizes hozzávalókkal, kb. másfél óra alatt puhára fõzöm.
A burgonyát megmosom, négyfelé vágom (héja marad).
A sütõt elõmelegítem 200 C-ra.
Kiemelem a húst a fõzõvízébõl (levet nem kiönteni!), és áthelyezem egy mélyebb tepsibe. Köré rendezem a feldarabolt burgonyát és az egész fej fokhagymát.
A hús fõzõvízéhez hozzáadok 2 ek ketchupot, 1 ek fokhagymakrémet, 1 ek chiliszószt, és, a legfontosabb alkotóelemet: 3 ek Jack Daniels barbecue szószt.
A keveréket ráöntöm a húsra és a krumlira, alaposan átforgatom az egészet, a krumplira külön szórok még egy kis sót és borsot.
Forró sütõben, fedõ alatt 30 percig, fedõ nélkül, idõnként locsolgatva, további 30 perc alatt pirosra sütöm.

Folytats a blogon ... gasztroterapia.blogspot.com/2010/08/s...

sponsored links

Keres?s