Sült lapocka másképpen
sponsored links
Tejfölös káposztás céklához gondoltam ki ezt a finom sültet, de persze nagyon sok mindenhez fogyasztható, hidegen-melegen egyaránt. A lapocka nem a legnemesebb hús fajta, de jól elkészítve semmi gond nincs vele!
Kicsit macerásabb a feltekerés, formázás miatt, megéri, mert rendkívül mutatós a végeredmény!!
Hozzávalók:
- 1 db lapocka
- só
- õrölt bors
- 4-5 gerezd fokhagyma lereszelve, lehet több is, ha nagyon szereted
- zsír vagy olívaolaj a sütéshez
- alufólia
Elkészítés:
A lapockát, úgy egyben, ahogy van jól befûszerezem, majd feltekerem, és átkötözöm.Tepsibe helyezem, és a fóliával lezárom körben a peremén, hogy a pára benne maradjon, de elõzõleg aláöntök 2 dl zsírt, és úgy 3 dl vizet.
Megközelítõleg 1,5-2 órát sütöm , attól függõen, hogy mekkora a húsom súlya.A sütõm 170 fokon van.
Idõnként megnézem, nehogy leégjen! Ha szükséges még öntök alá vizet. Ha szerencsém van, és van kimaradt húslevem, attól még finomabb lehet.
Persze, a hús mellé tehetünk vöröshagymát, bekenhetjük paprika krémmel, készíthetünk neki egy pácot, de így egyszerûen fûszerezve is kiváló! Hidegen tudom ilyen szép vékonyra szelni, de azért még hasznos, ha a késem jó éles, mert különben széteshet szeleteléskor.