Sült kacsa krumplipürével és meggyszósszal

2011-08-07

sponsored links


A kacsák többi részét - combokat, szárnyakat, melleket és farrészeket a nyakról és hátról lefejtett bõrrel együtt egy mély tepsibe raktam, besóztam, és alufóliával lefedve, jó két órán át sütöttem 180 fokra elõmelegített sütõben, utána levettem a fóliát és 220 fokra állítva még 10 percig pirítottam, hogy szép barnára süljön.

Amikor elkészült, gyorsan tálra szedtem, hogy ne szívja magába a kisült zsírt. 

Az elkészült sült kacsát tejjel-margarinnal kikevert krumplipürével és meggyszósszal tálaltam.

A meggyszósz hozzávalói:
  - 2 üveg magozott meggybefõtt
  - kevés õrölt fahéj és szegfûszeg
  - darabka citromhéj
  - 1 puncs pudingpor ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/08/sult-kacs...

sponsored links

Keres?s