Sült húsgombóc paradicsom mártásban

2014-01-24

sponsored links

sültgombócparadicsommártásban0Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált sertéshús (pulyka és csirke hús is lehet!)
  • 2 db tojás
  • Só, õrölt bors, enyhén csípõs paprika por, szárított fokhagymapor (vagy 2-3 gerezd összezúzva!); 1 fej vörös hagyma ledarálva – lustaságból elhagytam :-D
  • 3 evõkanál szezámpehely (helyette lehet a gombócba tenni bármilyen pelletet)
  • 1-2 evõkanál zsír
  • 0,5 l sûrített paradicsom kb. 3 dl vízzel felöltve, vagy hámozott paradicsom konzerv 2 dobozzal
  • 2-3 babérlevél, ízlés szerint só és xukor
  • 1 csomag petrezselyem (elhagyható!)

Elkészítés:sültgombócparadicsommártásban1

  • Keverd össze a húst, a tojást, a fûszereket és a szezámpelyhet
  • Formázz a keverékbõl kisebb gombócokat és vagy zsírban süsd ki ezeket, vagy kizsírozott tepsiben süsd ki
  • A sütés közben körbe forgatott és minden oldalán megsült gombócokra kerül a paradicsommártás
  • A paradicsommártást külön készítsd el a paradicsom, só, xukor, babérlevél kombinációval, egy kevéssé melegítsd össze
  • Ezzel a mártással öntsd le a gombócokat, és a zsíros pörzsanyagot is keverd bele
  • Az étel tetejét díszítheted apróra vágott petrezselyemmel – a legpraktikusabb ollóval dolgozni!
  • Tálaláskor egy kevés olíva olajjal locsold meg

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=20758

sponsored links

Keres?s