Sült húsgombóc paradicsom mártásban
sponsored links
- 0,5 kg darált sertéshús (pulyka és csirke hús is lehet!)
- 2 db tojás
- Só, õrölt bors, enyhén csípõs paprika por, szárított fokhagymapor (vagy 2-3 gerezd összezúzva!); 1 fej vörös hagyma ledarálva – lustaságból elhagytam
- 3 evõkanál szezámpehely (helyette lehet a gombócba tenni bármilyen pelletet)
- 1-2 evõkanál zsír
- 0,5 l sûrített paradicsom kb. 3 dl vízzel felöltve, vagy hámozott paradicsom konzerv 2 dobozzal
- 2-3 babérlevél, ízlés szerint só és xukor
- 1 csomag petrezselyem (elhagyható!)
- Keverd össze a húst, a tojást, a fûszereket és a szezámpelyhet
- Formázz a keverékbõl kisebb gombócokat és vagy zsírban süsd ki ezeket, vagy kizsírozott tepsiben süsd ki
- A sütés közben körbe forgatott és minden oldalán megsült gombócokra kerül a paradicsommártás
- A paradicsommártást külön készítsd el a paradicsom, só, xukor, babérlevél kombinációval, egy kevéssé melegítsd össze
- Ezzel a mártással öntsd le a gombócokat, és a zsíros pörzsanyagot is keverd bele
- Az étel tetejét díszítheted apróra vágott petrezselyemmel – a legpraktikusabb ollóval dolgozni!
- Tálaláskor egy kevés olíva olajjal locsold meg