Sült gomba kecskesajttal, édes-sós körettel
sponsored links
Gyors, különleges vega ebéd
A most következõ étel félig-meddig ismét hûtõkisöprés eredménye, bár most Anne Burrel-t is segítségül hívtam a körethez (az eredeti recept itt).
A kecskesajt és a mascarpone várt igazából felhasználásra, a köretet pedig hozzá akartam igazítani, ezért lett az is édes-sós.
Kecskesajtos sült gomba különleges körettel
Hozzávalók 4 fõre:
16 nagy fej gomba
20 dkg friss kecskesajt
10 dkg mascarpone
Kb. 10 dkg zsíros tejföl
Kb. 20 dkg méz
Só, bors
1 csokor metélõhagyma
20 dkg kuszkusz
1 nagy lilahagyma vagy 2 mogyoróhagyma
10 dkg aszalt barack
1 gránátalma
10 dkg mandula
Olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
Só, bors
Kb. 0,4 l alaplé
Kevés chilipehely
A mandulára forró vizet öntünk, 2 perc állás után leöntjük hideg vízzel, majd leszedjük a héját. Durvára vágjuk, száraz serpenyõben kissé megpirítjuk.
Az alaplevet felforrósítjuk, mikor forr, leöntjük vele a kuszkuszt és lefedjük legalább 10 percre. A hagymát apróra vágjuk, az olívaolajon megpirítjuk, mikor majdnem kész, belenyomjuk a fokhagymát. Takarékra vesszük a lángot, hozzászórjuk a kockákra vágott aszalt barackot, a gránátalma magjait és a mandulát. Párszor megforgatjuk, majd hozzászórjuk a villával fellazított kuszkuszt. Az egészet átforrósítjuk, sózzuk, borsozzuk.
A kecskesajtot a mascarpone-vel villával összenyomkodjuk, hozzákeverünk fokozatosan annyi tejfölt, hogy még ne folyós, de könnyen kanalazható, keverhetõ legyen. Megsózzuk, borsozzuk, belekeverjük az apróra vágott metélõhagymát. A gombák tönkjét kivágjuk, félretesszük (pl. krémleveshez). Mindkét oldalukat megsózzuk, a tönk helyével felfelé egy kiolajozott tûzálló tálba fektetjük. Belekanalazzuk a kecskesajtos masszát, a tetejüket megcsorgatjuk a mézzel. 200 fokos sütõbe toljuk kb. 15 percre, míg a krém kicsit megrepedezik, a gomba pedig megsül.
Tálaláskor egy adag kuszkuszt tányérra szedünk, 4 gombafejet ráültetünk és fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
A most következõ étel félig-meddig ismét hûtõkisöprés eredménye, bár most Anne Burrel-t is segítségül hívtam a körethez (az eredeti recept itt).
A kecskesajt és a mascarpone várt igazából felhasználásra, a köretet pedig hozzá akartam igazítani, ezért lett az is édes-sós.
Kecskesajtos sült gomba különleges körettel
Hozzávalók 4 fõre:
16 nagy fej gomba
20 dkg friss kecskesajt
10 dkg mascarpone
Kb. 10 dkg zsíros tejföl
Kb. 20 dkg méz
Só, bors
1 csokor metélõhagyma
20 dkg kuszkusz
1 nagy lilahagyma vagy 2 mogyoróhagyma
10 dkg aszalt barack
1 gránátalma
10 dkg mandula
Olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
Só, bors
Kb. 0,4 l alaplé
Kevés chilipehely
A mandulára forró vizet öntünk, 2 perc állás után leöntjük hideg vízzel, majd leszedjük a héját. Durvára vágjuk, száraz serpenyõben kissé megpirítjuk.
Az alaplevet felforrósítjuk, mikor forr, leöntjük vele a kuszkuszt és lefedjük legalább 10 percre. A hagymát apróra vágjuk, az olívaolajon megpirítjuk, mikor majdnem kész, belenyomjuk a fokhagymát. Takarékra vesszük a lángot, hozzászórjuk a kockákra vágott aszalt barackot, a gránátalma magjait és a mandulát. Párszor megforgatjuk, majd hozzászórjuk a villával fellazított kuszkuszt. Az egészet átforrósítjuk, sózzuk, borsozzuk.
A kecskesajtot a mascarpone-vel villával összenyomkodjuk, hozzákeverünk fokozatosan annyi tejfölt, hogy még ne folyós, de könnyen kanalazható, keverhetõ legyen. Megsózzuk, borsozzuk, belekeverjük az apróra vágott metélõhagymát. A gombák tönkjét kivágjuk, félretesszük (pl. krémleveshez). Mindkét oldalukat megsózzuk, a tönk helyével felfelé egy kiolajozott tûzálló tálba fektetjük. Belekanalazzuk a kecskesajtos masszát, a tetejüket megcsorgatjuk a mézzel. 200 fokos sütõbe toljuk kb. 15 percre, míg a krém kicsit megrepedezik, a gomba pedig megsül.
Tálaláskor egy adag kuszkuszt tányérra szedünk, 4 gombafejet ráültetünk és fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!