Sült csirkecomb mártással
sponsored links
Gyakran készítem ebédre vagy vacsorára. Szeretjük, mert csirke, mert magától sül a sütõben és csak egyszer-kétszer kell ránézni, mert egyszerû és mert ez a tuti módszer arra, hogy ne legyen véres sütés után se a comb. A mártástól lesz igazán finom.
A fotó nem valami profi, majd alkalomadtán lecserélem.
Hozzávalók: csirkecomb (alsó vagy fölsõ), hagyma, fokhagyma, olaj, víz, fûszer, só, liszt, leveskocka
A csirkecombokat lemossuk, és leitatjuk róla a vizet. Bedörzsöljük valamilyen fûszerkeverékkel. A tepsibe olajat löttyintünk majd beletesszük a négybe vágott hagymát és a fokhagymacikkeket.
A combokat a tepsibe helyezzük, és jól meglocsoljuk az olajjal vagy meghempergetjük a már olajos tepsiben mindegyiket.
A tepsibe még öntünk egy kevés vizet is, majd alufóliával letakarjuk.
Szorosan zárjuk le az alufóliával, hogy a sütéskor keletkezett pára/gõz megpuhítsa a combokat. 180-200 fokra elõmelegített sütõbe tesszük. Kb. 30-40 perc után eltávolítjuk a fóliát, majd visszatesszük, és hagyjuk, hogy jól piruljanak meg. Idõnként fordítsuk át a másik oldalára a husikat.
Mártás: Miután kivesszük a combokat, a tepsibõl visszamaradt zsiradékon 1 evõkanál lisztet megpirítunk majd felöntjük 2 dl húslevessel vagy vízzel. Kevergetjük, amíg sûrû lesz és ezzel öntjük le a köretet és a csirkehúst is.