Sült brokkoli
sponsored links
Hogy a brokkoli nagyon egészséges az nem vitás. Szerencsére finom is és nagyon sokféleképpen el lehet készíteni. Mint a zöldségfélék legtöbbjének ennek is nagyon jót tesz, ha nem fõzzük, hanem sütõben sütve készítjük el(õ). Hiszen így az ízek koncentrálódnak, a bennük lévõ cukor ( igen, a zöldségek is tartalmaznak cukrot ) pedig"karamellizálódik."
Van egy francia ételkészítési mód: puhára fõtt/párolt zöldséget/krumplit/halat fokhagymás-petrezselymes olívaolajon forgatnak át. Ez az étel is így indult..........
Persze, ha aszalt paradicsomot, olajbogyót is teszünk bele...... nem fogjuk megbánni.:)
ekkor mindenképpen a paradicsom olaját használjuk.
Meglepõ módon borkorcsolyának is nagyon finom. Kipróbáltam, tudom! :)
Itt zöldségkrémes tésztával ...