Sült batáta tonhallal, hagymával és házi majonézzel
sponsored links
Ma már nem akartam írni, de ezt mindenképpen meg kellett örökítenem, mert ilyen jót nem nagyon ettem még.
Jó, ehhez hozzátartozik, hogy külön-külön is rajongok a hozzávalókért, de így együtt, hát igazi ízorgia.
Hozzávalók (1 fõre számolva):
- 1 batáta, 1/2 tonhal konzerv (saját lében), 1/2 fej lilahagyma
- majonézhez: 1 tk. mustár, 1/2 mk. só, 1 mk. citromlé, kevés édesítõ, 1 tojássárgája, 1/2 dl paleolaj
Elkészítés:
A batátát félbevágjuk, majd sütõben 200 fokon légkeveréses üzemmódban (alul-felül: 180 fok) 15-20 perc alatt megsütjük.
A feleket is félbevágjuk, majd megszórjuk a lecsepegtetett tonhallal, és megszórjuk a lilahagymával.
A majonézhez a tojássárgáját kikeverjük a mustárral, és az édesítõszerrel, valamint a sóval. Óvatosan apránként mehet bele az olaj, majd a végén kikeverjük a citromlével.
Tálalás elõtt meglocsoljuk a majonézzel az édesburgonyákat, és neki eshetünk végre :D
Forrás: Gabojsza konyhája