Sült batáta tonhallal, hagymával és házi majonézzel

2014-01-15

sponsored links

Ma már nem akartam írni, de ezt mindenképpen meg kellett örökítenem, mert ilyen jót nem nagyon ettem még. 
Jó, ehhez hozzátartozik, hogy külön-külön is rajongok a hozzávalókért, de így együtt, hát igazi ízorgia. 
Nagyon boldog vagyok, hogy rátaláltam a receptre Gabojszánál, mert ezt nem lehet kihagyni....:)

Hozzávalók (1 fõre számolva):

- 1 batáta, 1/2 tonhal konzerv (saját lében), 1/2 fej lilahagyma
- majonézhez: 1 tk. mustár, 1/2 mk. só, 1 mk. citromlé, kevés édesítõ, 1 tojássárgája, 1/2 dl paleolaj


Elkészítés:
A batátát félbevágjuk, majd sütõben 200 fokon légkeveréses üzemmódban (alul-felül: 180 fok) 15-20 perc alatt megsütjük. 
A feleket is félbevágjuk, majd megszórjuk a lecsepegtetett tonhallal, és megszórjuk a lilahagymával. 

A majonézhez a tojássárgáját kikeverjük a mustárral, és az édesítõszerrel, valamint a sóval. Óvatosan apránként mehet bele az olaj, majd a végén kikeverjük a citromlével. 

Tálalás elõtt meglocsoljuk a majonézzel az édesburgonyákat, és neki eshetünk végre :D





Folytats a blogon ... megfozlek.blogspot.com/2014/01/sult-b...

sponsored links

Keres?s