Süllõszeletek uborkás tejföllel
sponsored links
Nem meglepõ, ugyebár, hogy újév elsõ napjaiban halat eszünk. De amikor halat tervezek - mégpedig egy adag süllõfilét olvasztottam ki - mindig szembesülök a nagy kérdéssel: hogyan készítsem el? Mert mindig másképp szeretem elkészíteni. Gondoltam, biztosra megyek, és benéztem a Tarka bárkára, ott pedig megtaláltam ezt a csodás receptet-fotót (a második). A fogaskerekek azonban máris dolgoztak, adaptáltam a saját hozzávalóimhoz és ízlésünkhöz, és az alábbi isteni fogás került ki belõle. Egyetlen hibát követtem csak el, és ha ti elkészítitek, ne tegyétek: nem volt elég tejfölöm, és helyette egy kis doboz joghurtot használtam. Ez viszont hígabb volt, és így a krumpli nem sült a hal alatt, hanem tovább fõtt, de az íze így sem volt rossz, természetesen. :) Ellenben, ha tényleg finom, ropogós krumplit szeretnétek mellé, akkor a félig fõzött krumplit inkább olajban kell kisütni.
Süllõszeletek uborkás tejföllel
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg-1 kg süllõfilé (vagy bármilyen egyéb filé), 10 dkg savanyú uborka, 3-4 cikk fokhagyma, 2 teáskanál magos francia mustár, 3-4 dl tejföl, 1/2 teáskanálnyi cukor; a fûszerkeverékhez: 1,5 teáskanál só, 1 csapott ...