Sós vágott teasütemény
sponsored links
A sok édes között kb. ez az egyetlen sós, amit készítünk (meg a körözöttes fánkocska). Ezek a sós ropogtatnivalók nagyon finomak.:) Itthon is szoktam többször készíteni, jó vendégség esetén, meg csipegetni is.
Hozzávalók
Elkészítés
- 1 kg liszt
- 60 dkg vaj
- 3 dl tejszín
- 6 db tojássárgája
- 4 dkg só
Elkészítés
- A lisztben elmorzsoljuk a vajat.
- A tojássárgáját és a sót a tejszínben feloldjuk, majd összegyúrjuk a margarinos liszttel.
- 2 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk, felületét recés nyújtófával mintázzuk, tojássárgájával lekenjük, dermesztjük. Utána egész tojással, lekenjük, magokkal, sajttal leszórjuk, majd feldaraboljuk.
- Négyféle verziót készítünk: csavart (vékony csíkokat S alakban vagy két oldalról középre feltekerünk), négyzetalakú, rombusz alakú, szaggatott (a leesõ darabokat összegyúrjuk, és kis kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
- 190-200 fokon megsütjük.