Sóban érlelt -- vokban füstölt kacsamell
sponsored links
Karácsonyi elõétel volt a kacsamell egy narancsos-majonézes-pirított diós saláta tetején.
Ami megmaradt, abból készítettem ezt a carpacciot.
Igazi ínyenc falat!
A receptet a Muskátli büfében találtam és mivel elhittem, hogy olyan lesz, amilyen a leírása, úgy döntöttem elkészítem az ünnepi vacsorához.
Olyan lett!
Sajnos hirtelenjében csak jódos sót kaptam / mintha más nem is létezne / , de megkockáztattam és nem rontotta el.
Szépen lefaragtam a fölösleget a megtisztított kacsamellrõl és egy edényben vastagon betakartam sóval, így tettem a hûtõbe.
Sajnos a nagy igyekezetemben elfelejtettem a fûszereket belekeverni, de így legalább megkóstolhattam a natúr ízét. Legközelebb --mert lesz -- beleteszem a fûszereket is.
Azt is elfelejtettem, hogy naponta megnézzem, de ez sem rontotta el. Összesen hat napig állt a sóban és nekem igen kevés folyadék gyûlt meg alatta.
Az idõ letelte után alaposan letörölgettem róla a sót és egy apró kóstolás után még ...