Sárgadinnyesorbet

2011-08-08

sponsored links


Van egy svájci mesterszakács, Jakob Haussmann, aki Bukarestben éttermet vezet (a sajátját:)), és amelynek neve Kis Svájc (Mica Elveþie). Nos, Hausmann úr néhány éve már rendszeresen publikál az egyik legszebb és legjobb román nyelvû gasztromagazinban, a Secretele bucãtãriei-ben. A 2007-es augusztusi lapszámban pedig a sorbet-k finom mûvészetérõl ír. Többféle sorbet-receptet is megosztott az olvasókkal, én kettõnek a kombinációjából hoztam ki a magam változatát. Itt olvastam elõször, hogy érdemes egy tojásfehérjét hozzáadni a masszához, mert krémesebb, finomabb lesz a végeredmény. Kipróbáltam, és valóban...
Próbáljátok ki ti is! (Tudom, hogy sokan ódzkodnak azért a nyers tojás használatától. Én évek óta használok házi és üzleti nyers tojást egyaránt, soha egyikünknek sem volt semmi baja eddig. Talán csak szerencsénk volt, nem tudom. Aki irtózik tõle, az ne tegyen tojásfehérjét bele.)

Lányaim kedvéért ezúttal pálcikás "fagyit" csináltam belõle:

Sárgadinnyesorbet

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/08/s...

sponsored links

Keres?s