Sárgaborsó krémleves
sponsored links
A sárgaborsó -ami nem más, mint szárított, hántolt zöldborsó- méltatlanul elhanyagolt hüvelyes. Több barátomnak említettem, hogy éppen sárgaborsóleves fõzésére készülök, melynek hallatán igencsak elképedtek. Nem gondolták volna, hogy fõzeléken kívül bármit lehetne belõle fõzni, persze fõzeléket is legutóbb 20 éve a menzán ettek....
Kár érte, mert finom és még tápláló is, sõt a beltartalmi értéke sem elhanyagolható. A Wikipédia szerint: "A sárgaborsó sok proteint és kevés zsírt tartalmaz, a belõle nyert fehérje segíthet csökkenteni a vérnyomást és megelõzni a krónikus vesebetegséget."
Nos, ha így van, hanem, a sárgaborsó (szerintem) nagyon finom. Sok zöldséggel fõztem, a Férfiaknak házi kolbásszal, magamnak gabonakolbásszal és vajas-borsos-pirított kiflifalatokkal tálaltam.
(A sárgaborsó élelmiszerüzletekben kedvezõ áron kapható. Érdemes pár órán áztatni, de ha nincs rá idõ, akkor az alábbi praktikával szintén rövidíthetõ a fõzési idõ.*
Kuktában készítettem. Kukta híján a fõzési idõ hosszabb, de nem vészes.)
Kuktában készítettem. Kukta híján a fõzési idõ hosszabb, de nem vészes.)
Sárgaborsó krémleves
Hozzávalók
1/2 kg sárgaborsó ...