Sárgabarackvirágos zabkása
sponsored links
Bár úgy tûnik elsõre, hogy ezt a kását csak ráérõs reggeleken fogod elkészíteni, megnyugtatlak, csupán tíz percre és csak öt hozzávalóra lesz szükséged hozzá!
A díszítéssel kell csak egy kicsit pepecselni, de megéri, mert mégis csak jobban esik reggel egy ilyen finomságot enni, nem? Az édes sárgabarack, a fanyarkás zöldalmával, a ropogós pisztáciával és a krémes zabkásával pedig igazán fenséges.
Sárgabarackvirágos zabkása
Elkészítési idõ: 10 perc
Hozzávalók (2 fõre):
- 8 evõkanál zabpehely (inkább apróbb szemû, mert gyorsabban megfõ)
- 4 dl zabtej (de nyugodtan használj sima tejet azzal is isteni lesz)
- 1 nagyobb sárgabarack
- 1 kisebb zöldalma
- 15 szem pisztácia
Szükséges eszközök:
- kisebb lábas,
- fakanál
- vágódeszka,
- kés,
- szilikon lapát,
- müzlis tányér
Elkészítés:
1. Öntsük a lábasban a zabtejet és a zabpelyhet. Kis lángon idõnként megkeverve, fõzzük 8-10 percig, míg be nem sûrûsödik.
2. Miközben a kása rotyog, az almát és a barackot mossuk meg. A pisztáciát pucoldjük meg, és vágjük hosszában félbe a szemeket. Az almából vágjunk le két nagyobb cikkelyt, majd vékonyan szeleteljük fel. Közben azért néha keverd meg a kását!
3. A sárgabarackot vágjuk félbe, vegyük ki a magját, és keresztbe vágjuk nagyon vékony szeletekre. A két kézzel a szeleteket húzzuk szét egy vékony sorba, majd formázz belõle egy virágot.
4. Mikor a kása elkészült vegyük le tûzrõl, és osszuk ketté a két tányérba, és szépen simítssuk el a tetejét. Most jön a kreatív része. A szilikon lapáttal emeljük át a barackvirágot a kásás tál felsõ sarkába. A pisztáciából formázd meg a virág szárát, majd a leveleket pedig a zöldalmából.
Ha szereted a reggeli kásákat, akkor még további recepteket találsz itt: http://5hozzavalo.blog.hu/tags/reggeli_kása