Sárgabarack és levendula

2018-07-15

sponsored links

32183937-b88e-4e83-ae1e-1bb5cbefd61a.jpeg

A legutóbbi Nõk Lapjában szerepelt egy beszélgetés a Tihanyi Levendula Manufaktúra tulajdonosaival, õk tették közzé egy levendulás almatorta receptjét. Vendégségbe mentünk, ilyet akartam ajándékba vinni. Közben viszont eszembe jutott, hogy a levendula sárgabarackkal nagyon jó dolgokra képes, nálam már szerepeltek együtt lekvárban és csirkenyárson is, így végül vegyesen került a sütibe a barack és az alma. A tésztával nem volt könnyû bánni, abból másikat használok legközelebb.

Levendulás-sárgabarackos torta

20 dkg liszt

1 nagy csipet só

10 dkg hideg vaj felkockázva

5-6 ek. hideg víz

3 kisebb alma vékony szeletekre vágva

5 kis sárgabarack vékony szeletekre vágva

10 dkg gyümölcscukor

1 ek. levendula (ha nincs friss, jó a szárított is)

Mivel a levendulavirág tapasztalataim szerint túl nagy, késes aprítóban a cukorral együtt megdaráltam.

A tésztához szintén az aprítóban morzsásra kevertem a vajat és a lisztet, és a vizet hozzáadva összegyúrtam. Egy órát állt a hûtõben, majd kinyújtottam kerekre. Ez a mennyiség az én 26 centis pités tálamba pont elég, az eredeti receptben kicsit kisebb volt a forma, és visszahajtották a kilógó részeket a töltelék tetejére.

A tésztát kevés liszttel/keményítõvel megszórtam (a barack levet ereszt), és elterítettem rajta az almát. Megszórtam a levendulás cukor felével. Rátettem a sárgabarackot és a cukor másik felét.

220 fokos sütõben indítottam, majd amikor nagyon pirult lejjebb vettem, összesen kb. 50 percet sült.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... https://pommepomme.blog.hu/2018/07/15...

sponsored links

Keres?s