Sárgabarack lekváros és fügelekváros májpástétomok
sponsored links
Ha hosszabb ideig vannak nálunk vendégek, szeretek olyan ételeket is készíteni, amit bármikor lehet eszegetni anélkül, hogy a konyha rabjává válnék. Ilyeneket készítettem karácsonyra is, aminek a további elõnye, hogy még ma reggel is ehettünk a finom pástétomból. A lényeg, hogy jól tároljuk és akkor hetekig bírja a hûtõben.
A baj csak az, hogy ha egyszer belekóstol az ember ezekbe a krémekbe, pláne roppanósan friss házi baguette-el, nehezen hagyja abba. Fene tudja milyen mágia költözik egy pástétomba, de az biztos, hogy az elsõ falat után nem engedi el az áldozatát. Az is lehet, hogy az evolúció egy, a versenyben lemaradt egyede. Minden fejlõdés legmagasabb fokának az emberré válást tartjuk. Egy egysejtû bizonyára szeretne többsejtû lenni. A hal a szárazföldre vágyik. Jut eszembe van egy gurámi fajta, ami egyik pocsolyából át tud menni a másikba és néha fára is mászik. Nem vicc. Van itthon. De a máj okos és tudnia kell, hogy az ember a csúcs. Persze azt is tudja, hogy csak úgy ukk-mukk-fukk nem lehet az.
Türelme meg semmi. Meg amúgy is rosszmájú, ha belegondol, hogy letaszították a dobogóról. Ezért furfanghoz folyamodott. Okosságában rájött, hogy az egyetlen üdvözítõ megoldás, ha megeteti magát az emberrel és így beépül annak minden sejtjébe. Ekkor némi túlzással embernek tekintheti magát. Tehát, ha májpástétomot ...