Sáfrányos rizottó trombitagombával
sponsored links
A rizottó az egyik legjobb egytálétel krémesen lágy, mindenféle zöldséggel készíthetjük, ez egyben az egyedi ismertetõje is a rizottónak, így lehet az idények szerint õsszel télen sütõtökös rizottót, tavasszal spárgás rizottó, nyáron zöldborsós rizottót, és bármikor lehet gombás rizottót készíteni. A rizottó lelke a magas keményítõ tartalmú, kerek szemû rizs, ennek köszönhetõ a rizottó csodálatos krémes állaga. A sáfrányszálak maguk körül sötétsárgára színezik a rizottót, de használhatunk porított sáfrányt (mindig saját magunk törjük porrá a sáfrányt, különben megeshet, hogy hamis sáfrányt sóznak ránk), akkor egyöntetû aranysárga lesz a rizottónk tõle. A csiperke gomba mellett amely a tömeget adja, a trombitagomba fûszerez és fekete színe látványos kontrasztot alkot a rizottóban.
Az alapléhez:
1 póréhagyma, vagy vörös hagyma egészben (a megmosott hagymahéjjal együtt)
1 sárgarépa
1 fehérrépa ...