Szüret és sült paradicsom
sponsored links
Néhány nappal ezelõtt mélyet lélegeztem, és kimentem az erkélyre, mankó nélkül, mereven nézve, lépcsõ, kapaszkodás, korlát, párkány, akár egy lassított felvétel. Május óta ez volt az elsõ látogatás, ami amellett, hogy feszítõ büszkeséggel töltött el és fel, ahhoz a megállapításhoz segített, hogy a fûszernövények jobban érzik magukat a jónál, lesz még paradicsom, chilipaprika, sõt a szamóca most már biztosan folytonérõ, mert éppen új szemeket növeszt. Megérte vállalni még bizonytalan egyensúllyal is a terepszemlét, tudják, a gazda és a szeme, bár azt mindenképp szeretném megjegyezni, az érdembõl nekem most csak egy kis morzsa jut, Józsi, Herr Paprika és Panni ápolta az én mini kertemet, amíg csak ablakból tudtam nézni, hogy de szépen is virágzik a muskátli. Közben megérkezett az augusztus, vészesen fogy a nyár, amibõl most olyan kevés jutott, és amit bizony hosszabbítanék, hogy a sok tavaszi tervbõl legalább néhány megvalósulhasson, de azt hiszem, a többség most már napos õszre vár. Az utolsó nyári hónap azt is jelenti, most kell még használni a jól ápolt fûszernövényeket, ez a késztetés adta a mai, mondjuk elõétel alapját is.
Paradicsomokat sütöttem, a tölteléket pedig kifejezetten illatos fûszernövényekkel, muskotályos zsályával, citromos kakukkfûvel és citromfûvel alapoztam meg, hozzájuk társult a dió, nemcsak önmagában, hanem olajként és ecetként is.
Itt a vége, jön a recept, a mennyiségek körvonalakban értendõk, bevallom, nem jegyzeteltem.
Sült paradicsom ...