Szénhidrátos testkontroll ebéd
sponsored links
Kicsit lassabban készült, mint szokott, mert a csuklóm még mindig fáj. Fõleg zöldségdaraboláskor - leginkább a zeller okozott fájdalmat. Ennek ellenére mégis sok zöldséges ebédet készítettem. Elõször a finom káposztás zöldséglevesrõl.
Hozzávalók: 1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér, egy 1,5 cm vtg. szelet egy hatalmas zellerbõl, 5-6 db nagy káposztalevél, só és/vagy ételízesítõ, meg õrölt bors ízlés szerint, 2 liter forró víz, pici olaj, 2 fél marék tojás nélküli tészta.
A feldarabolt zöldségeket 15-20 perc alatt megfõztem, amikor megpuhultak a levesbe tettem a tojás nélküli tésztát, további 5-6 perc fõzés után elkészült.
Amíg a leves megfõtt, gyorsfõzõ fedõvel hajában fõtt krumplit fõztem második fogásnak (szokásos jelzések után 15 perc). Paprikát, paradicsomot, uborkát szeleteltem hozzá, megmostam egy egy saláta szívét és megmelegítettem a tegnap megmaradt tálkányi sült zöldséget. Magos bucit megkentünk margarinnal, felváltva saláta levelet, fõtt krumplit, paprikát, paradicsomot, uborkát és sült zöldségeket halmoztunk rá. Laktató volt és igazi ízorgia, amivel kibírjuk vacsoráig.