SZÉLESMETÉLT GRILLEZETT CUKKÍNIVEL

2010-07-20

sponsored links

A cukkíni az egyik legkedveltebb grill zöldségem - a spárga mellett. 10 centis darabok negyedekbe vágva, fûszeres olajjal megkenve a legjobb köret egy nehéz grilltarja mellé.  De, ebben a nagy kánikulában sem enni, sem fõzni nem nagyon van kedve az embernek. Nemhogy grillezni!!! A szerencsésebbje ül a légkondis lakásban, és mikor már nagyon unja a gyümölcslevest, hideg uborkalevest, vagy a cukkínilevest, úgy dönt, hogy enne valami tartalmasabbat is. Ilyenkor jönnek jól az egyszerûen és gyorsan összedobható tészta ételek. 
szélesmetélt cukkínivel
         Hozzávalók (2 személyre):
  • 1 kisebb cukkíni
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 25 dkg szélesmetélt
  • parmezán
  • fenyõmag
  • só, bors, olívaolaj

Elkészítés:

  1. A cukkínibõl és a sárgarépából széles szeleteket vágok egy zöldséghámozóval. Pár csepp olívaolajat hevítek egy grillserpenyõben és a sózott, borsozott zöldségszeleteket addig sütöm, amíg még nem ropogósak, de szép bronzos színük lesz. Vigyázzunk, mert olaj nélkül hamar kiszárad!

  2. Kiszedem õket a serpenyõbõl és a visszamaradt olajos "szaftban" megpirítom a fenyõmagokat.

  3. Összekeverem a zöldségeket és a fenyõmagot a frissen fõtt szélesmetélttel, majd megszórom reszelt parmezánnal. Ízlés szerint meglocsolom olívaolajjal.
Gyors, könnyû nyári ebéd 15 perc alatt, amihez csak egy pohár jéghideg rozé fröccs hiányzik!

Folytats a blogon ... ikkyugasztrokalandjai.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s