Sztroganov csirkemell és hajdina
sponsored links
Nem egészen új recept itt a blogon a sztroganov (igen, szerintem magyarul így kell átírni a cirill betûs szót, nem úgy, hogy Stroganoff, és azért kis kezdõbetûvel, mert ebben az esetben nem a családnévre, hanem csak az ételre gondolok), ami tulajdonképpen egy mártásos apróhús. Az eredetérõl már írtam korábban, ahogy arról is, hogy marhahúsból, egész pontosan bélszínbõl kellene csinálni. Ez a hús nem igényel hosszas fõzést, éppen ellenkezõleg, nem is szabad sokáig sütni, csak pikk-pakk megpirítjuk, kész. Manapság már elterjedt más húsokból is, olyanokból amelyeknek szintén elég egy hirtelen sütés. Az étel lényegét ezenkívül a mártás adja. Megfõztem már csirkemájból is, pulykahúsból is. Most csirkemell volt soron.
Egy nagyobbacska kicsontozott csirkemellet csíkokra vágtam - kb. 4×1 cm - már amennyire ezt a csirkemell formája lehetõvé teszi. 30 dkg csiperkegombát jól megmostam, földaraboltam. Egy kis maréknyi szárított vargányát beáztattam.
Elõször a gombát sütöttem meg nagyon kevés olajon, egy akkora lábosban, hogy végül majd ...