Sztrapacska (tojásmentes)

2014-01-05

sponsored links

Nagy kedvenc ez nálunk, mint minden tésztaétel...sajnos elég ritkán kerül fel a menüsorra, amit egyetlen ok miatt nem nagyon bánok, ez pedig az, hogy nem egy diétás étel...de néha ilyen is kell. Mert eddig még mindenkinél viharos sikert aratott.

Viszonylag egyszerû és gyorsan elkészíthetõ, akkor igényel több idõt, ha a krumplit kézzel reszeljük...ez nem túl hálás feladat. Aprítógép segítségével azonban pillanatok alatt elfelejthetjük.:-)


Hozzávalók:

1,3 kg krumpli
50 dkg liszt
20 dkg kockázott bacon
6 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
Kevés olaj
30 dkg juhtúró vagy füstölt gomolya


Elkészítése:

A kockázott bacont kevés olajon jó ropogósra sütjük, majd felöntjük fehérborral. Teljes lángon addig fõzzük tovább, amíg elpárolog a bor és elkezd sisteregni. Ekkor rázúzzuk a fokhagymát, majd levesszük a tûzrõl.

Elkészítjük a tésztát. A meghámozott krumplit nyersen az aprítógép citromreszelõ  funkciójával pépesítjük. Ha kézzel reszeljük, az meglehetõsen idõigényes, úgyhogy hasznos, ha van egy ilyen segítség a háztartásban.:-)  2 teáskanál sót és 50 dkg lisztet fakanállal hozzákeverünk. A liszt mennyisége változhat attól függõen, milyen minõségû. A lényeg, hogy egy keményebb nokedli tészta állagú legyen.

Lobogó sós vízben kiszaggatjuk. Leöblítjük, majd a bacon-ös olajba forgatjuk. Rászeleteljük a juhtúrót és állandó kevergetés mellett addig fõzzük, amíg ráolvad a juhtúró.

Arra figyeljünk, hogy a juhtúrót közvetlenül tálalás elõtt frissen olvasszuk rá.





Folytats a blogon ... kedvenceteleim.blogspot.com/2014/01/s...

sponsored links

Keres?s