Sztrapacska
sponsored links
Szlovákiai síelések elmaradhatatlan vacsorája, itthoni elkészítése azonban mindeddig váratott magára. Nagyon jól sikerült, bár a fõzés során idõnként válogatott szidalmakkal illettem mind saját magamat, mind az egész világot... Utólag nézve azonban azt gondolom, hogy igazából csak a recepthez képesti dupla mennyiséggel volt a gond, egyébként annyira nem ördöngõsség.
0.5 kg krumplit hámozzunk meg és reszeljünk le. Nem egy élmény ez a mûvelet, de ha keveset tökölünk és méltatlankodunk, hanem inkább csináljuk, akkor megvan azért elég gyorsan. Nyomkodjuk ki a levét, majd adjunk hozzá
1 tojást,
25 dkg lisztet,
sót, valamint annyi
vizet, hogy a sima nokedlinél valamivel keményebb tésztát kapjunk. Ne kérdezzétek, miért kell kicsavarni, ha utána úgyis ...