Szilvás-rebarbarás dzsem levendulával.
sponsored links
Szilvalekvár fõzése közben jött az ötlet, hogy mi volna, ha rebarbarával fõzném össze a szilvát. Irány a kert, gyorsan levágtam jó néhány rebarbaraszárat, és már kezdõdhetett is a dzsem fõzése. Közben aztán úgy döntöttem, hogy egy kevés levendulával is megbolondítom, lesz ami lesz alapon. Mivel csak egy próbaadagot fõztem, gondoltam, ha nem ízlik majd, legfeljebb a kukában végzi. Most már tudom, hogy a kuka kilõve, mert a dzsem nagyon, nagyon finom lett. Kissé pikánsan savanykás íze, remekül illik majd a süteményekbe. Csak azt sajnálom, hogy már nincs több szilva a fán, így egy évet várnom kell ahhoz, hogy nagyobb mennyiségbe kerüljön az üvegekbe. Mivel nem volt itthon péksütemény, így elõkaptam a fagyasztóból egy csomag leveles tésztát, és különbözõ formákat kiszúrva belõle, gyorsan megsütöttem. A frissen kisült, ropogós leveles tésztával kóstoltuk meg, és bevallom, egyszerûen nem lehetett abbahagyni. Legközelebb linzert sütök, és ezzel a ...