Szilvás pite avagy ahogy én készítem

2010-08-21

sponsored links


Hozzávalók:

  • A tésztához:
    • 150 g liszt
    • 100 g vaj
    • 50 g porcukor
  • A töltelékhez:
    • 200 g tejszín
    • 200 g tehéntúró
    • 0,5 dl tej
    • 2 tojás
    • 7 evõkanál cukor
    • citrom reszelt héja
    • 1 vaníliás cukor
Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, persze ebhez szükséges. hogy a vajat elõzõleg hagyjuk szoba hõmérsékletûre melegedni. Ha ezzel megvagyunk 10 percre a hûtõbe tesszük.
Addig megtisztítjuk és negyedekre vágjuk a szilvákat.
A 10 perc elteltével a tésztát kivesszük a hûtõbõl, jól meglisztezett konyha felületen kinyújtjuk és egy pite sütõbe tesszük, helyenként egy villával megszúrkodjuk. Elõzõleg elõmelegített sütõbe 10-15 percig sütjük. 
Míg a tészta sül addig elkészítjük a tölteléket. A tejszínbõl kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a tehéntúrót. Miután jól összekevertük a tejszínnel, akkor belekavarjuk a tejet és a tojásokat, majd a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Ha a tészta sülésének az ideje lejárt, akkor kivesszük a sütõbõl és belekanalazzuk a tölteléket. A negyedekbe vágott szilvákkal díszítjük és megszórjuk 3 evõkanál fahéjas cukorral. Takarékon sütjük körülbelül egy órát.

Fondantina



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Fondantina/~3...

sponsored links

Keres?s