Szilvás gombóc paleosan ? A fõzött gyümölcs miatt erõsen kompromisszumos!
sponsored links
- 3 púpozott evõkanál szezámliszt – kb. 9-10 dkg
- 3 púpozott evõkanál gesztenyeliszt – kb. 9-10 dkg
Az általam választott lisztekhez képest más lisztekkel is dolgozhatsz. Fõleg olyan lisztet válassz, amibõl már sikeresen készítettél fõtt tésztát!
- 1 púpozott evõkanál zsír
- 3 db tojás
- Csipet só
- Víz
- 1 evõkanál chia mag
- Szilvaszemek magozva és felezve – télen mélyhûtött!
- 15-20 dkg õrölt dió, vagy más õrölt mag
- 2-3 evõkanál porxukor
Elkészítés:
- A tésztához keverd össze: a kétféle lisztet, a zsírt, a tojásokat, a sót – adj hozzá annyi vizet, hogy se kemény, se folyós ne legyen a masszád, végül keverd hozzá a chia magot
- A tésztát tedd a hûtõbe legalább fél órára pihenni
- Egy nagy lábasban kb. 3 liter vizet forralj fel
- A legegyszerûbb fagyis kanállal dolgoznod, de lehet természetesen evõkanállal is -, miszerint ezzel az eszközzel gombócnyi tésztát szedjél ki, szúrd a tésztába a szilvaszemet, majd a gombócot egyengesd el, és dobd egyenként a lobogó vízbe
- A gombócok akkor fõttek meg, ha feljönnek a víz felszínére, bár nekem olyan nagyok lettek , hogy inkább az idõtényezõre figyeltem, és fõztem legalább 20 percig õket
- Merítõ kanállal nyers darált és xukrozott dióra kanalazd ki a gombócokat, forgasd meg õket a xukros magban
- Tálaláshoz turmixgépben darálhatsz még szilvalekvárt a díszítéshez