Szilveszteri csokikrémes torta

2013-01-05

sponsored links


Még egy darabig a tavaly készített ételek, sütik jönnek. Szilveszteri tortámat láttátok most kicsit részletesebben leírom, hogy készült.
10 db tojásból készítettem piskótát 28x20 cm-re állított sütõkeretben (alap recept itt). Elkészítem a csokis krémet ( alap recept itt). Amikor a piskóta jól kihûlt (én általában a betöltés elõtti este sütõm meg) három felé vágom betöltöm a csokis krémmel:

Beteszem a hûtõbe elkészítem a bevonó vajkrémet. Ami 15 dkg vajból és 4,5 dkg porcukor habosra kavart keverékébõl állt. Ezután megint hûtés jön szerintem szebben lehet burkolni ha legalább 6 órát tölt a hûtõben. Most pillecukor fondant használtam aminek receptje itt található. Bevonás elõtt mikróban felmelegítettem olajos szilikon kesztyûs kézzel jól átgyúrtam, mert nagyon kemény volt.
Fondant kinyújtása után bevontam vele a tortát.

Ezután a háttérben álló Törley pezsgõs üveg alapján elkészítettem a zöldre színezett fondant üveget. :) Erre rákerültek a kézzel festett címkék. Az egész kicsi vajkrémmel került a tortára. Ezután jöttek a betûk:

Egyenként kerültek a tortára rögtön kiszúrás után. Torta készítés egyik legnehezebb feladata nekem, mert ha nem ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/MaryKonyhja/~...

sponsored links

Keres?s