Szilvalekvár - sütõben!

2010-09-13

sponsored links

Még mindig a számban érzem drága mamám szilvalekvárjának az ízét! Tavaly a kolléganõméktõl, Gabiéktól hallottam a lekvár készítésének ezt a módját. Mivel egyszerûnek tûnt kipróbáltam és majdnem olyan fincsi lett mint a mamáé. Épp ezért az idén is csináltam de már több szilvából.

Hozzávalók:
2 kg szilva
40 dkg cukor (ha valaki nagyon édesen szereti lehet több is a cukor)
2 evõkanál 10%-os ecet

A tepsibe beleöntöm az ecetet, majd erre rárakom a kimagozott szilvát és megszórom cukorral. Betesszük a sütõbe 140 fokon sütni. Minimum 5 órát kell sütni, de ha több a szilva (én pl 5 kg-t 7 óráig sütöttem) akkor érdemes tovább. Tavaly pl. este raktam be a sütõbe egy éjszakára.
A végén én botmixerrel szoktam egy kicsit összekeverni, hogy a héja se maradjon benne, de elvileg elég lenne az is ha fakanállal összekeverjük. Nem lesz belõle sok üveg, úgyhogy én süteményekbe nem is használom, csak esti nasinak vajas kenyérre kenve tejjel! Nyam, nyam! :o))

Folytats a blogon ... vikireceptjei.blogspot.com/2010/09/sz...

sponsored links

Keres?s