Szilv?val t?lt?tt, r?ntott palacsinta
sponsored links
Hozz?val?k:
a palacsint?hoz: 20 dkg liszt, 2 toj?s, csipet s?, 2
deci tej, 1 tasak van?li?s cukor, ? te?skan?l citrom h?ja, 2 deci sz?dav?z
(vagy amennyit felvesz), 2 ev?kan?l olaj;
a t?ltel?khez: 40 dkg szilva, 5 dkg cukor, 1 tasak
van?li?s cukor, 1 te?skan?l fah?j;
a s?t?shez: 2 toj?s, csipet s?, liszt, zsemlemorzsa,
olaj;
tov?bb?: porcukor, ?r?lt fah?j.
Elk?sz?t?se:
A palacsint?hoz a toj?sokat habver?
seg?ts?g?vel az olajjal elkavarjuk, majd fokozatosan belekavarjuk a lisztet, a
tejet, a s?t, a van?li?s cukrot meg a citromh?jat, sima massz?t kever?nk
bel?le, v?g?l az ?sv?nyv?zzel h?g?tjuk. A palacsintas?t?t felforr?s?tjuk,
kiolajozzuk, mer?kanalank?nt beleadagoljuk a massz?t, mindk?t oldalukon
megs?tj?k a palacsint?kat.
A t?ltel?khez a szilv?kat megmossuk,
kimagozzuk, n?gybe v?gjuk, megsz?rjuk a k?tf?le cukorral ?s fah?jjal, 1-2
ev?kan?l vizet hozz?adva kb. 15 percet f?zz?k. Hagyjuk kih?lni.
A palacsint?k egyik sz?l?re 2 ev?kan?l szilva
t?ltel?ket rakunk, majd behajtjuk a k?t oldal?t ?s felcsavarjuk. Lisztbe, kev?s
s?val felvert toj?sba, majd zsemlemorzs?ba forgatjuk ?s b? forr? olajban
megs?tj?k. Fah?jas porcukorral megsz?rva melegen k?n?ljuk.
Tipp: Marad?k palacsint?b?l is
elk?sz?thetj?k, vagy el?re megs?thetj?k a palacsint?kat.