Szilv?s s?tem?ny
sponsored links
A receptet itt tal?ltam, csak kicsit m?dos?tottam a mennyis?geken az ?n tepsim?retemhez igaz?tva.
Hozz?val?k: (28 x 35 cm-es tepsihez)
T?szta:
50 dkg simaliszt
1 csomag s?t?por
16 dkg porcukor
20 dkg vaj (vagy margar?n)
1 eg?sz toj?s + 1 toj?s s?rg?ja
2 csomag van?li?scukor
Pudingos kr?m:
6 dl tej
60 g van?li?s pudingpor
6 ev?kan?l krist?lycukor
1 csomag van?li?scukor
3 dl tejf?l
+ kb. 1 ev?kan?l (barna)cukor 1 csapott te?skan?l fah?jjal elkeverve
+ szilva
El?sz?r a pudingot f?ztem meg a fenti hozz?val?kb?l - a tejf?l kiv?tel?vel. A megf?tt pudingot folpack f?li?val letakartam, ?gy, hogy az simuljon a puding fel?let?re, ?gy nem b?r?s?dik meg. Hagytam teljesen kih?lni.
K?zben a t?szta hozz?val?ib?l ?sszegy?rtam a t?szt?t (ha nem akar ?ssze?llni, lehet 1 ev?kan?lnyi tejet vagy tejf?lt adni hozz?). A t?szt?b?l kb. 25 dkg-ot f?lretettem, amit majd tetej?re reszel?nk. A t?bbi t?szt?t tepsi m?ret?re ny?jtottam, ?s s?t?pap?rral kib?lelt tepsibe helyeztem.
A kih?lt pudinghoz hozz?kevertem a tejf?lt. R?sim?tottam a kiny?jtott t?szt?ra. Tetej?t kiraktam negyedekbe v?gott szilv?val. Megsz?rtam fah?jjal elkevert (barna)cukorral. A marad?k t?szt?t r?reszeltem. Betettem az el?meleg?tett 180 fokos s?t?be ?s kb. 50 perc alatt megs?t?ttem.
Ha kih?lt, szeletekre v?gtam ?s porcukorral megsz?rtam.