SZILV?S PITE
sponsored links
Roskadoznak a szilvaf?k a t?m?rdek szilva alatt, ?gy hozz?m is ?rkezett rengeteg bel?le. K?sz?lt a s?t?ben szilvalekv?r, de ha m?r ?gyis meleg a s?t?, gyorsan betoltam egy tepsi szilv?s pit?t.
Semmi extra nincs benne, egyszer?s?g?ben van a nagyszer?s?ge ?
Hozz?val?k
t?szta
40 dkg liszt
20 dkg margarin
1/2 csomag sz?r?tott ?leszt?
1 dl tej
1 eg?sz toj?s
10 dkg cukor
1 csipet s?
t?ltel?k
1,3 kg. szilva
15 dkg n?dcukor
1,5 t.k. ?r?lt fah?j
5 ek. b?zadara
1/2 citrom
szirup
1 dl. v?z
1 dl. cukor
Elk?sz?t?s
T?ltel?k: magozd ki a szilv?kat, tedd egy l?basba, add hozz? a cukrot, fah?jat ?s a citrom reszelt h?j?t ?s lev?t. Kezd el meleg?teni, amikor kezd egy kis levet ereszteni, mehet bele a b?zadara. Keverd el ?s k?sz is. Hagyd keh?lni. Itt 2-3 percet kell a f?z?s alatt ?rteni, csak egy pici l?ereszt?sre van sz?ks?g.
T?szta: el?sz?r morzsold ?ssze a lisztet a margarinnal, majd add hozz? a t?bbi hozz?val?t ?s gy?rj bel?le egy rugalmas t?szt?t. F?l ?r?t pihentesd.
Szirup: egy ed?nyben forrald ?ssze a hozz?val?kat.
?ssze?ll?t?s: a kipihent t?szt?t felezd el. Egyenk?nt ny?jtsd v?kony t?glalapokra. (tepsim?ret?)
Vajazd ki a tepsit, vagy b?leld ki s?t?pap?rral. Fektesd bele az els? t?sztalapot.
Halmozd r? a leh?lt t?ltel?ket. Majd bor?tsd be a m?sik lappal.
Egy ecset seg?ts?g?vel kend le a tetej?t a sziruppal, majd szurk?ld meg egy vill?val.
Told az el?meleg?tett 180 fokos l?gkever?ses s?t?be. Kb. 45-50 perc alatt sz?p aranybarn?ra s?l. Miut?n kivetted a s?t?b?l kend ?t a marad?k sziruppal ?s hagyd teljesen kih?lni.
Sz?pen szeletelhet? a s?tem?ny. Nem igaz?n ?des, ez?rt le lehet cukrozni a tetej?t, vagy t?bb cukrot tenni a t?ltel?kbe. Mi ?gy szeretj?k.
Csak, mert szeretem...kreat?v gasztroblog
A Facebookon ?s Instagrammon is