Szilv?s oldalas hagym?s t?rt burgony?val
sponsored links
Az ?gy volt hogy az ?sszes k?semet elvittem apuk?mhoz ?leztetni. Teljesen meg is feledkeztem r?luk, csak m?snap amikor az eb?det k?sz?tettem, ott ?lltam k?sek n?lk?l. Aznapra oldalast terveztem, m?r nagyon r?gen ettem, meg azt?n a szilva ott k?k?lt a kis ker?mia t?lban, ?s a v?gs? l?k?st m?g az adta, hogy m?ltkor?ban egy k?l?nleges szilv?s ketchupot siker?lt vad?sznom, h?t gondoltam, mi?rt ne. A gy?m?lcs h?ssal m?r nem sz?m?t oly k?l?nleges fog?snak, ?gy lett a mai fog?s szilv?s oldalas. Az oldalat ?n mindig darabokra v?gom ?s ?gy s?t?m, most nem volt r? lehet?s?g, ?gyhogy tekertem rajta egyet.
Hozz?val?k: 1-2 sz?l oldalas, s?, bors, ketchup, mangalica zs?r, mar?knyi szilva, burgonya, 1 kis fej hagyma
Az oldalat j?l megmosom, megsz?r?tom. F?szerekkel j?l bemasz?rozom, majd a szilv?s ketchuppel j?l megkenem. A tepsit kizs?rozom ?s az oldalast ?sszetekerve elhelyezem rajta. A k?zep?be a kimagozott szilv?t rakom. Kev?s vizet hozz? ?s forr? s?t?ben 180 fokon nagyj?b?l 1 ?r?n kereszt?l lefedve s?t?m. Id?nk?nt meglocsolom a saj?t zs?rj?val. Isteni finom, a szilv?t?l ?desk?s ?z? ropog?s eb?d k?sz?lt bel?le. Hozz? ez?tton hagym?s t?rt krumpli k?sz?lt, mert gyorsan meg van ?s nagyon szeretj?k. Ehhez a burgony?t h?mozom, s?s v?zben puh?ra f?z?m. Serpeny?ben zs?rt olvasztok, ebben pir?tom meg az apr?tott hagym?t, ?s ?nt?m r? a lesz?rt, megf?tt burgony?t. Vill?val vagy burgonya t?r?vel ?sszenyomom, megforgatom ?s m?r k?sz is van. Tetej?t apr?tott petrezselyemmel nem tudjuk elrontani.