Szilv?s-m?kos
sponsored links
Nagyon szeretj?k a kekszf?l?ket, mert sok?ig el?llnak, ezerf?lek?ppen lehet vari?lni ?ket ?s egy k?v? mell? mindig j?l j?n egy-k?t darab bel?l?k. A napokban megtal?ltam egy r?gebben v?s?rolt szilvalekv?rt ?s mindenk?ppen ezt szerettem volna felhaszn?lni. J? s?r? volt, ez?rt egy kis v?zzel meleg?tettem fel, hogy meg tudjam t?lteni vele a kekszeket. A m?k ?s szilvalekv?r nagyon szerett?k egym?st, mi pedig ?ket :). Ha pedig m?r a kar?csonyt tervezitek, akkor ezt a receptet ments?tek el, mert m?g j?l fog j?nni a t?li ?nnepek alatt.
M?kos keksz szilvalekv?rral t?ltve
Hozz?val?k:
40 dkg liszt
14 dkg dar?lt m?k
35 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 csipet s?
egy citrom reszelt h?ja
2 toj?s
cukormentes szilvalekv?r
15 dkg ?tcsokol?d?
A lisztet, a m?kot ?s a s?t egy t?lban ?sszekeverj?k. A vajat a porcukorral habosra keverj?k, majd bele?tj?k egyenk?nt a toj?sokat ?s tov?bb keverj?k. Hozz?adjuk a reszelt citromh?jat,a lisztes m?kot, de ezt m?r csak spatul?val keverj?k, Nyom?zs?ba t?ltj?k ?s kinyomjuk a kekszeket, majd h?t?ben 15 percet pihentetj?k. 180 C-os on el?meleg?tett s?t?ben 15 perc alatt k?szre s?tj?k.
Ha megs?lt kih?tj?k ?s megt?ltj?k a szilvalekv?rral.
A csokol?d?t megolvasztjuk ?s megm?rtjuk benne a kekszeket.