Szilv?s-fah?jas csiga
sponsored links
Pihe-puha, foszl?s t?szta, j? sok fah?jas porcukorral ?s zamatos szilv?val. Igaz, nem kell t?l sokat ?rnom arr?l, mennyire j? kombin?ci? ez, ?s milyen finom...?! M?r s?t?s k?zben is csod?s illatok hull?moznak a konyh?ban... az ember alig gy?zi kiv?rni, hogy megs?lj?n, h?lj?n egy kicsit ?s megk?stolhassa. A cukort?l a szilva s?t?s ut?n kap egy kis karamelles ?zt, r?ad?sul a karamelles cukor a csig?k alj?ra is kifolyik egy picit... val?ban nagyon finom!
Hozz?val?k a t?szt?hoz:
kb. 16 darabhoz
50 dkg finomliszt ?tszit?lva
10 dkg krist?lycukor
2 toj?ss?rg?ja
3 dl langyos tej
3 dkg friss ?leszt?
10 dkg olvasztott vaj
A t?ltel?khez:
15 dkg porcukor
1 ev?kan?l ?r?lt fah?j
10 dkg olvasztott vaj
30 dkg szilva
A S?TEM?NYES K?NYVEM megv?s?rolhat? a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:
Elk?sz?t?s:
- A langyos tejben elkever?nk 1 ev?kan?l cukrot, belemorzsoljuk az ?leszt?t, sim?ra keverj?k, hagyjuk felfutni (kb. 10 perc).
- Az ?tszit?lt lisztet ?sszekeverj?k a fennmaradt cukorral, hozz?adjuk a toj?ss?rg?kat, majd a felfuttatott ?leszt?s tejet - elkezdj?k ?sszegy?rni. V?g?l bedagasztjuk az olvasztott vajjal. Letakarva kb. 50 percig kelesztj?k.
- A t?ltel?khez a porcukrot ?sszekeverj?k a fah?jjal. A megmosott, kimagvalt szilv?t kisebb kock?kra v?gjuk.
- A megkelt t?szt?t kiny?jtjuk t?glalap alak?ra kb. 7-8 mm vastagra, egyenletesen megkenj?k kb. 8 dkg olvasztott vajjal (a marad?k 2 dkg olvasztott vajat f?lre tessz?k a csig?k leken?s?hez). A vajra r?szit?ljuk a fah?jas porcukrot, r?sz?rjuk a szilv?t. (A t?szta, hozz?nk t?volabb es? fels? r?sz?n?l hagyjunk ki kb. 2 cm-t, oda ne kenj?nk vajat ?s t?ltel?ket sem, hogy felteker?s k?zben ne folyjon ki a t?ltel?k!) Szorosan feltekerj?k alulr?l kezdve, ?s egy ?les k?ssel 2-3 cm sz?les csig?kra szeletelj?k. A csig?kat lefektetve s?t?pap?ros tepsire sorakoztatjuk egym?st?l kb. 1,5 cm t?vols?gra. ?gy hagyjuk kelni ?ket m?g 10-15 percig.
- A csig?k tetej?t lekenj?k a marad?k olvasztott vajjal.
- El?meleg?tett, 170 fokos l?gkever?ses s?t?ben kb. 20 percig s?tj?k. A s?t?si id? csak t?j?koztat? jelleg?, s?t?t?l f?gg?en elt?rhet!
Tipp: Aki ?desebben szereti a s?tem?nyeket, a t?ltel?khez 15 dkg porcukor helyett adhat 20 dkg porcukrot.
Munkafolyamatok
J? ?tv?gyat!