Szezámmagos - sós karamellás - tejcsokis bonbon
sponsored links
Egy újabb ellenállhatatlan külsejû bonbonra akadtam, ezúttal Praliné Zsuzsinál. Elsõre a pirított szezámmaggal díszített burok tetszett meg, ami - mint kiderült - finom ropogóssá és különlegessé varázsolja a bonbont.
Ezen kívül a sós karamella is régóta foglalkoztatott, mert bevallom, még sosem kóstoltam ezt a desszertet. Kissé bizarrul hangzott számomra a karamell megsózása, de miután jó pár barátnõm áradozva mesélt errõl a finomságról, ezért ki kellett próbálnom. Mint általában, most sem csalódtam az ízlésükben, mert a sós karamella igenis jó dolog :)!
Ebben a töltelékben tejcsokival keverve van jelen, de hamarosan sima sós karamelles bonbonnal is jelentkeznem. És ha már a recepteknél tartunk, ezúton jelezném, hogy idén valószínûleg már csak bonbonos bejegyzésekkel jelentkezem, mert túlságosan eluralkodott rajtam a bonbon mánia, és egyszerûen nincs kedvem másba kezdeni :).
Hozzávalók:
- A sós karamellás - tejcsokis töltelékhez:
75 g cukor
50 g habtejszín
15 g méz
fél kk. fleur de sel vagy só
20 g vaj
75 g tejcsoki ...